Bekijk hier: welke winkels gingen failliet in jouw gemeente?

24 februari 2016 om 19:30
nl
V&D, Paradigit en La Ligna: een greep uit de winkelketens die de afgelopen maand omvielen. En deze week werd bekend dat Perry Sport en Aktiesport ook dreigen om te vallen. Door de faillissementen zijn de winkelstraten sinds 2014 flink veranderd. Omroep Brabant brengt in kaart welke winkelketens uit het straatbeeld zijn verdwenen.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Uiteraard verdwenen alle V&D winkels in onze provincie (9 filialen). Ook Promiss en Dixons moesten winkels sluiten in Brabant. Bij Promiss ging bij het faillissement de stekker uit alle filialen. Dat waren 13 winkels. In het geval van Dixons kon een deel van de winkels een doorstart maken. Uiteindelijk sloten in Brabant 10 Dixons-winkels de deuren.
LEES OOK: V&D-personeel Den Bosch bedankt klanten met lieve teksten: 'Met veel plezier broodjes gesmeerd!'
Op de kaart zie je welke winkels in 2014 en 2015 failliet zijn gegaan.[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56cde2029abb6]
OnderzoekVan een aantal winkels is niet precies duidelijk welke filialen na faillissement zijn gesloten, omdat ze op een andere manier zijn doorgestart. Zo werkt DA met franchisers en zijn sommige Free Record Shop-winkels doorgegaan als 'shop-in-shop' bij Boekenvoordeel-winkels.
Op dit moment staan in totaal ongeveer 2.500 verkooppunten leeg in Brabant. Gemiddeld 10,6 procent van de winkelcentra staat leeg, meldt de provincie. Dinsdag werd bekend dat ook Perry Sport en Aktiesport failliet zijn verklaard, maar die winkels blijven de komende zes weken nog open. Volgens de curator zijn meerdere partijen geïnteresseerd in overname.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.