Anonieme briefschrijver dreigt hondje ouder echtpaar in Helmond te doden met 'heerlijk biefstukje'

24 februari 2016 om 19:00 • Aangepast 21 november 2020 om 12:28
nl
In Helmond heeft een anonieme briefschrijver een ouder echtpaar de stuipen op het lijf gejaagd met een dreigbrief. In de brief wordt het echtpaar verteld dat ze hun hond beter binnen kunnen houden. ‘Zo niet dan krijgt hun hond een heerlijk biefstukje waar hij in gaat stikken’, luidt de waarschuwing.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het echtpaar dat aan de Zwanenbeemd in Helmond woont, is volgens de politie erg geschrokken van de brief die ze vorige week in de bus vonden.
De briefschrijver uit de bedreiging, omdat de hond volgens hem of haar voor overlast zorgt. “Iedereen die voorbij komt, krijgt een blaffend onthaal”, staat in de brief te lezen op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

'Enthousiast en lief beestje'De anonieme brief is ondertekend door 'een ontzettend boze buur'. De politie neemt de zaak hoog op en wil graag in contact komen met de briefschrijver. "Voor om te vragen of die persoon wel beseft wat hij die mensen heeft aangedaan met de brief", zegt wijkagent Huub Braken. "Zij durven het beestje niet meer buiten te laten."
De hond waar het in de brief om gaat, is volgens de wijkagent een Duitse herder van een jaar oud. "Een heel lief en enthousiast beestje. Een leuke hond met geen greintje agressie", zegt Huub Braken.
'Blaft zelden'"Hij blaft zelden en ook directe buren hebben aan het echtpaar laten weten dat zij totaal geen last van de hond hebben", zegt Huub. "De buren vinden het zelfs heel vervelend dat deze brief is gestuurd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.