Commissie: 'Relatie tussen NAC en gemeente Breda is ongezond'

24 februari 2016 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 12:28
nl
NAC en de gemeente Breda hebben een ongezonde relatie. Een onafhankelijke commissie komt woensdag tot die conclusie.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De relatie tussen de gemeente en de voetbalclub wordt omschreven als er eentje van verstrengeling en verstikking. De commissie adviseert om te kijken naar de afspraken tussen beide partijen. Het gaat dan zowel om huur en onderhoud van het stadion. Ook moet duidelijker worden waarvoor NAC in de toekomst wel of niet kan aankloppen bij de gemeente.
Scheuren in stadionDe commissie doet ook een uitspraak over de staat van het Rat Verlegh Stadion. Zoals bekend kent het stadion scheurvorming op de hoofdtribune. Volgens de commissie zijn de scheuren het gevolg van een constructieve fout .Deze is al tijdens de bouw ontstaan. Als de gemeente beter had toegezien op het onderhoud door NAC, was de scheurvorming eerder ontdekt. Zo concludeert de commissie.
Uit het rapport kwamen meer misstanden naar boven. Zo blijkt dat er ook qua brandveiligheid nog het een en andere aan mankeerde.
Reactie NACNAC Breda reageert schriftelijk op de bevindingen van de commissie:
NAC heeft kennis genomen van het rapport en bespreekt de uitkomsten en aanbevelingen in het bestuurlijk overleg met de verantwoordelijke wethouders. NAC heeft een uitstekende relatie met de gemeente en komt de gemaakte afspraken na. NAC verwacht hetzelfde van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.