Eigenaar verliest in één klap twee hondjes door vergiftiging bij oorlogsmonument De Dodendraad Budel

24 februari 2016 om 21:35
nl
Het is de nachtmerrie van iedere hondeneigenaar. Je hond vindt iets op de grond bij het uitlaten, knabbelt eraan en overlijdt korte tijd later. Het overkwam twee kleine honden in Budel. In grote paniek bracht de eigenaar zijn doodzieke honden naar Dierenartsenpraktijk Budel-Maarheeze. Maar hulp mocht niet meer baten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In de praktijk werd alles gedaan om de honden te redden. “Eén hondje stierf kort na aankomst, de ander overleed later op de dag. Allebei waarschijnlijk aan de gevolgen van het gif. Het is triest”, zegt een medewerkster van de praktijk.
De eigenaar liep woensdagochtend in de buurt van oorlogsmonument De Dodendraad op De Berg in Budel. Hij zag dat zijn huisdieren op iets aan het knabbelen waren. Niet veel later werden de honden doodziek.
Waarschuwing FacebookVolgens de dierenartsen heeft het er alle schijn van dat de honden zijn vergiftigd. Op Facebook waarschuwt de praktijk andere hondeneigenaren. “Houd uw honden aan de lijn of zoek een ander gebied om ze uit te laten.”
Later op de dag is de eigenaar samen met de politie naar de plek gegaan waar de honden ziek zijn geworden. De zaak wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!