Video

Ex-gedetineerden en vluchtelingen naast elkaar is vragen om problemen, vinden ze in Aalst

25 februari 2016 om 08:57
nl
In de wijk Ekenrooi in Aalst is protest tegen de komst van vijf ex-gedetineerden en tien vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De voormalige gevangenen zouden in een boerderij aan de Frederik Hendrikstraat komen in het kader van een re-integratietraject. Pal naast de boerderij wil de gemeente mogelijk tien woonunits plaatsen voor vluchtelingen met een status.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

Volgens het buurtcomité zal de combinatie van ex-gedetineerden en vluchtelingen tot problemen leiden. "We zijn bang voor de criminaliteit", zegt Ger Ilbrink van het comité. Alleenstaande mannelijke vluchtelingen en ex-criminelen zijn volgens hen een gevaarlijke combinatie.
SamenwerkenDe leegstaande boerderij en het naastgelegen weiland zijn van woningcorporatie Thuis. De woningcorporatie en de gemeente willen de vluchtelingen en de ex-gedetineerden samen laten werken bijvoorbeeld in de dagbesteding. Dat zou volgens hen de integratie van beide groepen versnellen.
Het buurtcomité is in gesprek met de gemeente. Die neemt uiterlijk 1 juli 2016 een beslissing over de plannen rond de boerderij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.