PSV'er Davy Pröpper ruikt kansen in Madrid: 'Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'

25 februari 2016 om 00:01
Met 0-0 in de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid was PSV-middenvelder Davy Pröpper best tevreden. Zeker omdat de Eindhovense ploeg de laatste twintig minuten met een man minder speelde, nadat Gastón Pereiro met twee keer geel van het veld was gestuurd. "Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'', stelde Pröpper tevreden vast.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

De middenvelder kreeg zelf in de eerste helft een grote kans om PSV op voorsprong te schieten. Pröpper stuitte echter op keeper Jan Oblak van Atlético. "Dat was een aardig grote kans. Als ik er achteraf aan terugdenk, had ik 'm moeten binnenschieten.''
ZIE OOK: PSV houdt Atlético Madrid met tien man op 0-0 in achtste finale Champions League
Met de 0-0 op zak ruikt Pröpper kansen voor de return over drie weken in Madrid. "Hopelijk kunnen we daar scoren, dan zetten we een heel goede stap. Daar moeten we voor gaan. We hebben in ieder geval nog een mooie wedstrijd te gaan.''
Cocu koestert 0-0 tegen Atlético MadridVolgens PSV-trainer Phillip Cocu was de 0-0 tegen Atlético Madrid het maximaal haalbare. "Hier moeten we tevreden mee zijn'', zei Cocu na het intense gevecht met de Spaanse topclub in Eindhoven. "Deze 0-0 is geen slechte uitslag.''
ZIE OOK: PSV'er Marco van Ginkel tevreden met gelijkspel tegen Atlético Madrid: 'Het is maar zo'
Voor rust gaf PSV drie kansen weg, in de tweede helft amper meer wat. Ook niet toen de thuisclub met tien man kwam te staan. "Tegen deze ploeg kan je geen moment verslappen. Atlético kan niet alleen goed druk zetten en strijd leveren, maar ook geweldig voetballen. Daar hebben we uitstekend tegen verdedigd.''
Zelf dwong PSV niet veel kansen af. "Wij hebben één heel goede kans gehad, zij drie. Dan moet je tevreden zijn met 0-0.''
'Ik geloof dat we kans hebben'Die uitslag, zonder tegentreffers, biedt bovendien hoop voor de return in Madrid. "Ik geloof zeker dat we kans hebben'', zei Cocu. "Natuurlijk zal het niet makkelijk worden, maar wij zijn in heel veel wedstrijden in staat een doelpunt te maken. Daarop moeten we vertrouwen. We hebben nog iets moois om voor te spelen.''
ZIE OOK: PSV-doelman Jeroen Zoet hield de nul tegen Atlético Madrid: 'Toen het moest stond ik er'
Cocu was op de persconferentie kritisch over de tweede gele kaart voor zijn spits Gastón Pereiro, na een lichte overtreding op Diego Godín die daar overdreven op reageerde. "Dat was geen gele kaart. Noem het maar slimheid van de tegenstander. Dat is het stukje ervaring dat zij hebben en dat er bij ons nog aan ontbreekt. Dat is weer een wijze les voor ons.''