PSV'er Marco van Ginkel tevreden met gelijkspel tegen Atlético Madrid: 'Uiteindelijk is de 0-0 mooi'

25 februari 2016 om 00:45
nl
Marco van Ginkel is blij dat PSV niet onderuit ging in eigen huis tegen Atlético Madrid. Vooral na de rode kaart kreeg PSV het moeilijk, maar de Eindhovenaren bleven overeind. "Uiteindelijk is de 0-0 mooi. We ziel wel weer wat er in Madrid gebeurt."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Er is dus zeker kans voor PSV in Spanje, aldus Van Ginkel. "Ik denk dat het wel een goede uitgangspositie is voor de volgende wedstrijd. Bij vlagen deden we het aardig, af en toe gaven we ook grote kansen weg. In de eerste helft twee keer zelfs. Jeroen (Zoet, red.) hield ons goed in de wedstrijd."
ZIE OOK: PSV houdt Atlético Madrid met tien man op 0-0 in achtste finale Champions League
Toch wist PSV er nog een paar keer uit te komen. "Uiteindelijk krijg je zelf ook nog een paar kleine kansjes maar die gingen er jammer genoeg niet in. Maar de volgende keer hopelijk wel. Dan kan een kansje al genoeg zijn."
'Het publiek gaf ons kracht'De tweede helft vond Van Ginkel vooral een kwestie van tegenhouden. "Na de rode kaart werd het moeilijk. Ik denk dat we daarna heel goed hebben verdedigd met zijn allen. We gingen wat meer op een lijn spelen. Uiteindelijk kwamen we er niet meer uit maar dat is dan maar zo. Uiteindelijk is de 0-0 mooi."
ZIE OOK: PSV'er Pröpper ruikt kansen in Madrid: 'Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'
"Dat zien we dan wel weer wat er in Madrid gebeurt. Maar als je met 0-0 daar naartoe gaat dan heb je zeker kansen. Op het einde ben je wel moe ja, je moet allemaal hard werken, ik denk dat iedereen dat deed. En vooral met het publiek erachter, dat geeft wel kracht."
Jetro Willems: 'We hebben het goed opgepakt'PSV-verdediger Jetro Willems ziet kansen voor PSV in Madrid. "Ik denk dat het glas halfvol is. Het is gunstig voor ons. Dit zijn mooie wedstrijden die je speelt. Je kan niet altijd voetballend winnen. Ze hadden twee of drie procent meer balbezit dan ons, maar je ziet dat het om het resultaat gaat. 0-0 hier is voor ons gunstiger."
Vooral na de rode kaart kreeg PSV het moeilijk. "Je krijgt in de zoveelste minuut een rode kaart, geel op rood, we hebben het echter verstandig en goed opgepakt."
ZIE OOK: PSV-doelman Jeroen Zoet hield de nul tegen Atlético Madrid: 'Toen het moest stond ik er'
Debuut Willem in de Champions LeagueOok was er een persoonlijk succesje voor Jetro Willems woensdagavond. Hij maakte zijn debuut in de Champions League. "Het voelt gewoon goed. Ik ben er blij mee."
Over drie weken weer mag hij weer in actie komen in de Champions League, dan in Madrid. "Ik weet niet wat je moet verwachten, het is dan uit en dat is heel anders dan hier in Eindhoven. Klimaat, accommodatie, alles is anders. Maar daar moeten we ons goed op voorbereiden. Gelukkig is ook Luuk de Jong dan weer terug, we hebben dan weer wat extra mankracht."      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.