PSV-doelman Jeroen Zoet hield de nul tegen Atlético Madrid: 'Toen het moest stond ik er'

25 februari 2016 om 01:08
nl
Jeroen Zoet heeft er woensdagavond mede voor gezorgd dat PSV een goede kans maakt om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Hij hield woensdagavond de nul in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. "Dat was lekker. Ik denk dat we niet mogen klagen met de 0-0."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vooral in de eerste helft moest Jeroen Zoet meerdere keren in actie komen. "Ik ben blij dat ik de nul kon houden in de eerste helft. De tweede helft hadden ze bijna geen kansen. Maar toen het moest stond ik er. Dat was lekker."
ZIE OOK: PSV houdt Atlético Madrid met tien man op 0-0 in achtste finale Champions League
Toch baalt Zoet een beetje dat PSV zelf niet kon scoren. "Voor ons is het belangrijk dat we hier de nul hebben gehouden en jammer dat we dat ene kansje zelf niet scoren. Ik denk dat we niet mogen klagen met de 0-0, vooral omdat de laatste twintig minuten met tien man hebben gespeeld."
'We doen nog gewoon mee'Over drie weken is de return in Madrid en PSV weet nu hoe ze Atlético moet bespelen. "Als we daar ook 0-0 spelen, kunnen we een verlenging hebben. We moeten gewoon zorgen dat we net zoals vandaag spelen. De eerste tien minuten waren vandaag niet goed, daarna gingen we ons eigen spel spelen."
ZIE OOK: PSV'er Marco van Ginkel tevreden met gelijkspel tegen Atlético Madrid: 'Het is maar zo'
Zoet vind dat PSV een beetje inzakte vervolgens. "We werden ook wat naïef met een paar onnodige ballen door het midden maar de tweede helft hebben we echt als een team geknokt om de nul over de streep te trekken met een linie van vijf achterop en vier ervoor. Het was een mooie avond en we doen nog gewoon mee."
Bruma: 'Twee seconden ging ik even knock-out'Ook verdediger Jeffrey Bruma had een paar belangrijke acties woensdagavond. Na drie minuten moest Bruma al de bal van de lijn halen. "We staan even niet goed bij elkaar en daar maken ze gebruik van. Het blijft Atletico Madrid. Toch een club die derde staat in Spanje. Hun spitsen zijn geslepen. Gelukkig blijf het bij twee, drie gevaarlijke momenten."
In de tweede helft moest de verdediging van PSV nog harder werken na de rode kaart van Pereiro. "De tweede helft was voornamelijk tegenhouden. Toen kwam Isimat er gelukkig nog extra in." Bruma kreeg zelf ook nog even een bal tegen zijn hoofd aan. "Twee seconden ging ik nog even knock-out, of knock-down", grapt hij na de wedstrijd.      
ZIE OOK: PSV'er Pröpper ruikt kansen in Madrid: 'Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'
'We weten wat we moeten doen'Met een 0-0 gelijkspel kan Bruma goed leven. "Dat is gewoon een goed resultaat om daar de klus te klaren. 0-0 op voorhand was goed. Het is gelukt. We kunnen nu uitkijken naar de return. Daar kunnen we het verschil maken. We weten wat we moeten doen bij de return."
In Madrid kan PSV over drie weken dus de kwartfinale bereiken. "Het is 0-0 nu, er kan van alles gebeuren. Als je daar een goal maakt sta je er heel goed voor. Maar met 0-1 kan je doorgaan, met 1-1 kan je doorgaan. Het onmogelijk is misschien toch mogelijk."
'Trots en tevredenheid overheersen'Bruma kijkt terug op mooie avond. "Trots en tevredenheid overheersen. Het is een goed resultaat. We zijn blij met de 0-0." De verdediger sluit af op Cruijffiaanse wijze: "Als je niet wint kan je ook niet verliezen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.