PSV heeft gedaan wat het kon, schrijven de kranten eensgezind

25 februari 2016 om 09:29
nl
In een kolkend Philips Stadion hield PSV woensdagavond het doel schoon tegen Atlético Madrid. Zelf kwamen de Eindhovenaren evenmin tot scoren. Als we de media mogen geloven, is dat een prima uitgangspunt voor de returnwedstrijd in Madrid.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De Spaanse sportkrant Marca spreekt van ‘vergrendeling in beide richtingen’, met twee teams die vooral probeerden om geen fouten te maken. Ondanks die latente angst, zoals de krant over de houding van beide teams spreekt, was Atlético het gevaarlijkst in Eindhoven, meent Marca.
Verdienstelijk resultaatDaar lijken vrijwel alle media, ook de nationale, het over eens: PSV heeft gedaan wat het kon, maar speelde zichtbaar tegen een van de beste teams van Europa.
ZIE OOK: PSV'er Pröpper ruikt kansen in Madrid: 'Zelfs met tien man kwamen we niet in de problemen'
“Een alleszins verdienstelijk resultaat”, zo omschrijft Willem Vissers van de Volkskrant het gelijkspel. PSV werd volgens de krant na de rode kaart voor Pereiro in leven gehouden door de ploeg uit Spanje, ‘met nog steeds enig perspectief op een vervolg’.
Het Algemeen Dagblad sluit zich daarbij aan. ”PSV geeft alles en houdt de hoop levend”, kopt de krant. Journalist Maarten Wijffels haalt als bewijs de slotfase aan. “De Champions League-campagne van PSV was al een gedenkwaardige. Maar dit spektakel was de kers op de taart.”
’Zoet was een bouwkundig ingenieur’ PSV heeft door de nul te houden het maximaal haalbare gepresteerd, maar dat maakt het niet minder knap, lijkt de strekking in de kranten. Het Eindhovens Dagblad vult aan dat louter de angst bij ‘Atleti’ al pure winst is. Volgens Bart Hoffman was woensdagavond in Eindhoven te zien dat Atlético ‘slechts’ een verdomd goede ploeg is.
ZIE OOK: PSV-doelman Jeroen Zoet hield de nul tegen Atlético Madrid: 'Toen het moest stond ik er'
De krant noemt Jeroen Zoet bovendien een bouwkundig ingenieur. “En dus zullen ze zich zorgen maken in Madrid”, aldus het regionale dagblad over de returnwedstrijd. Ook Andrés Guardado is volgens de krant te danken voor het resultaat. “De manier waarop hij zich manifesteerde, was van grote klasse”, aldus PSV-watcher en ED-journalist Rik Elfrink.
Lof voor GuardadoDe Telegraaf licht middenvelder Andrés Guardado uit. Guardado kampte in de weken voorafgaand aan de wedstrijd met een hamstringblessure, maar bleek deze week fit genoeg om woensdag te spelen. Van enig herstel van een blessure was volgens sportjournalist Valentijn Driessen weinig te merken.
Volgens Driessen nam de ‘patron van de formatie uit Eindhoven’ de ploeg zonder enige lichamelijke belemmering bij de hand. “Hij stond continu op de goede plaats, waarmee hij maar weer eens aangaf als geen ander de wedstrijd te kunnen lezen”, schrijft Driessen.
Overigens is de goede beurt van Guardado in Mexico niet onopgemerkt gebleven. De Mexicaanse tak van sportzender ESPN pakt uit met het moment dat de Mexicaan wordt gewisseld, zoals zo vaak begeleid door het jubelende koor op de tribunes in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.