Al 1600 ontslagen V&D'ers melden zich voor cabaretvoorstelling Leon van der Zanden

25 februari 2016 om 12:51
nl
Om het ontslagen V&D-personeel een hart onder de riem te steken, wil de Helmondse cabaretier Leon van der Zanden gratis voor de ex-medewerkers optreden. Op dinsdag 8 maart moet 't in het Eindhovense Parktheater gebeuren. Op een speciale Facebookpagina hebben zich al 1600 mensen aangemeld.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

“Ik kwam zelf niet op het idee,” benadrukt Van der Zanden, “dat is wel een belangrijk verschil."
Van der Zanden krijgt vaker verzoekjes om op te treden. “Mensen vragen nu: ‘Ons bedrijf is ook failliet, kun je voor ons niets doen?’ Maar het ligt iets anders. Dit is niet mijn initiatief. Dit is het idee van iemand die sinds kort zelf ex-medewerkster van V&D is.”
‘Shit, het is nu serieus’Die ex-medewerkster is Miranda Leenders uit Gemert. Ze benaderde Van der Zanden op Facebook met de vraag of hij voor ex-medewerkers van V&D een speciale voorstelling wil geven.
Die vraag kwam niet uit het niets: in Druten accepteert een theater V&D-cadeaubonnen als entreebewijs voor voorstellingen, waaronder de voorstelling van Van der Zanden.
Regel het maar, antwoordde hij. Leenders nam de missie serieus, maakte een speciale Facebook-pagina aan en trommelde binnen een dag 1200 deelnemers bijeen. “Van haar kant was het geregeld. ‘Nou jij nog’, zei ze. Ik dacht, shit, nu wordt het serieus", lacht de cabaretier.
'Het gaat zeker door'De Helmonder kwam zijn belofte na en belde met het Parktheater. Het theater in Eindhoven stond direct open voor het idee.
“Superlief”, beaamt Van der Zanden, maar daarmee was donderdagochtend nog niet alles in kannen en kruiken. Hoewel Van der Zanden gratis optreedt, maakt het theater alsnog kosten, onder meer omdat het personeel betaald moet worden.
Hart onder de riemEen woordvoerder van het theater wil niet zeggen hoe dat opgelost gaat worden, maar de voorstelling gaat sowieso door. ''We moeten alleen nog even wat puntjes op de i zetten.''
Op dit moment toert de cabaretier door Nederland met zijn voorstelling Supergewoon. “Ik zal een groot deel van mijn normale voorstelling spelen, maar ik ga ‘m wel wat aanpassen aan de V&D. Het moet meer een hart onder de riem worden”, aldus Van der Zanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.