Frisdrank om publiek naar raadsvergaderingen te lokken: 'Waarom alleen voor raadsleden?'

25 februari 2016 om 13:48
nl
De fractie van Steenbergen Anders heeft iets bedacht om meer burgers te lokken naar de steeds leger rakende publieke tribune tijdens raadsvergaderingen. De partij zal donderdagavond een frisdrankmotie indienen. ‘Met een drankje kan het debat door het publiek niet meer als ‘droog’ kan worden ervaren’.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Steenbergen Anders heeft geconstateerd dat politiek en burger door de leeglopende tribune van elkaar vervreemden. Ook is het bijwonen van het debat ‘niet aantrekkelijk voor een dorstig mens’ en kan de gemeente Steenbergen dit verbeteren door ‘het publiek te laven’, zo schrijft de fractie in een persbericht. “Frisdrank stimuleert het denken en verfrist de geest”, schrijft de partij.
Ludiek en serieus“Het heeft natuurlijk wel een ludieke ondertoon, maar is wel degelijk serieus bedoeld”, aldus fractievoorzitter Tim Huisman. “Steenbergen is onlangs heel negatief in het nieuws geweest vanwege het azc en dit is weer eens iets leuks. Maar we vinden het gelijkheidsbeginsel ook heel belangrijk. Raadsleden krijgen tijdens de vergadering wel fris aangeboden en het publiek niet.”
Steenbergen Anders wil bij elke oordeelvormende vergadering frisdrank aanbieden op de publieke tribune en dit financieren uit de post Huisvesting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.