'Ik ben 25 en weduwe', vriendin doodgestoken Joeri Edelijn maakt verdachte aan het huilen

25 februari 2016 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 12:27
nl
De vriendin en de moeder van de vorig jaar omgebrachte Joeri Edelijn uit Oss hebben op indrukwekkende wijze laten weten wat de dood van de Ossenaar voor gevolgen heeft. "De glans in het leven is er vanaf", zei de vriendin tijdens de rechtszaak.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Zowel de vriendin als de moeder van Joeri Edelijn maakten gebruik van hun spreekrecht.
Zwart gatDe vriendin van Edelijn vertelde over de plannen die Joeri en zij hadden voor de toekomst. Plannen die zijn verdampt. "Door twee onbenullen. Waarom, waarom? Ik ben 25 en weduwe. We zijn in een groot, zwart gat gevallen", luidde de verklaring.
De woorden maakten zichtbaar indruk op de hoofdverdachte, een 25-jarige man uit Uden. Hij huilde. Later zei hij dat hij het heel erg vindt voor de nabestaanden van Edelijn.  [Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/702800920095100928]
Na de verklaring van Joeri's vriendin, was het woord aan de moeder van het slachtoffer. Zij gaf aan zich machteloos te voelen en beschreef wat het verlies van haar enige zoon met haar doet.
HoofdverdachteDe Udenaar wordt ervan verdacht dat hij Joeri Edelijn met messteken om het leven heeft gebracht tijdens een uitgaansnacht in Uden. Tegen de hoofdverdachte is een celstraf van twaalf jaar geëist. Ook een medeverdachte, een 24-jarige man uit Erp, staat voor de rechter.  
De rechtszaak is via een liveblog te volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.