Interim-coach Strijbosch wil Helmond Sport naar play-offs loodsen: 'Zelfde aardappelen, andere jus'

25 februari 2016 om 16:28
nl
De doelstelling van Helmond Sport blijft na het opstappen van hoofdtrainer Jan van Dijk ongewijzigd. Ook onder interim-coach Remond Strijbosch moet de ploeg de play-offs zien te halen. "We hebben nog tien wedstrijden en we gaan er met z'n allen voor." Vrijdagavond kan Helmond Sport een eerste stap zetten in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het was een roerige week voor Helmond Sport. Na het 4-1 verlies afgelopen vrijdag tegen VVV gooide hoofdcoach Jan van Dijk er zaterdagochtend het bijltje bij neer.
Van Dijk vroeg in de nabespreking het vertrouwen van het team, kreeg nul op zijn rekest, en vertrok. "Het is een beslissing geweest van heel de groep", zegt aanvoerder Kevin Visser van Helmond Sport. "Het was een unaniem besluit, wij hebben niet volmondig ja gezegd over het doorgaan met Jan. Daarop heeft hij zijn conclusies getrokken."
Andere jus over de aardappelenDe functie van Jan van Dijk wordt tot aan het einde van het seizoen waargenomen door assistent Remond Strijbosch. "Het was een bijzondere week", zegt Strijbosch. "Na het vertrek van Jan sta ik in ineens voor de groep. Dan ga je in een 'flow' die week in."
"We gaan er nu voor om het instabiele dat we de eerste seizoenshelft hebben gezien te verbeteren", vervolgt Strijbosch. "Kijk, de aardappelen blijven hetzelfde, maar de jus die erover heen gaat wordt anders. Hopelijk kan dat in de details bijdragen aan de volgende stap voor deze groep. Het besef moet komen dat er constanter gepresteerd moet worden."
Play-offs blijft doelstellingAan Strijbosch de taak om Helmond Sport, dat veertiende staat, alsnog de nacompetitie in te loodsen. "Een club als Helmond Sport moet altijd de ambitie hebben om play-offs te spelen, dus dat blijft overeind staan."
"Er zijn nog tien tien wedstrijden en we staan maar een paar puntjes achter op de plek die recht geeft op play-offs. We gaan met elkaar keihard werken om dat te behalen."
Dominant spelenStrijbosch debuteert als hoofdcoach met Helmond Sport vrijdagavond in Waalwijk tegen RKC, de rode lantaarndrager in de Jupiler League. Dat lijkt een uitgelezen kans op een mooie herstart. "Ik kijk niet zo naar de tegenstander", zegt interim-coach Strijbosch. "Ik denk dat wij initiatief moeten nemen en dominant moeten zijn om daar resultaat te halen. Er is geen enkele ploeg waar we het makkelijk tegen hebben."
Helmond Sport is nog bezig om het contract van de ontslagen Jan van Dijk af te wikkelen. "Daar komen we wel uit", zegt manager Mario Captein van de club uit Helmond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.