'Ben op zoek naar de ideale opstelling', NAC-coach Dijkhuizen richt alle pijlen op play-offs

25 februari 2016 om 18:05
nl
NAC speelt vrijdagavond in Venlo de topper in de Jupiler League tegen VVV. Als NAC het duel met minimaal vier goals verschil wint, herovert de ploeg de tweede plek op de Limburgers. Belangrijk, volgens coach Marinus Dijkhuizen, met het oog op de play-offs. Het is waarschijnlijk de enige manier nog voor zijn ploeg om naar de eredivisie te promoveren. "Dan kan het makkelijker zijn".
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Bij NAC weten ze het natuurlijk al een tijdje: de strijd om het kampioenschap is zo goed als verloren. Als er geen hele rare dingen gebeuren, pakt Sparta de titel in de Jupiler League. NAC richt de pijlen daarom op de tweede plaats en daarmee play-offs aan het einde van het seizoen. De club wil immers dolgraag terug naar de eredivisie.
Makkelijker schema"Als je tweede wordt, heb je denk ik een makkelijker schema in de play-offs", zegt Marinus Dijkhuizen, de hoofdtrainer van NAC. "Normaal gesproken sta je dan tegen de nummer 17 van de eredivisie in de finale, mocht je daar in komen. Dan kan het makkelijker zijn. Tweede of derde worden is belangrijk omdat je dan ook een ronde overslaat, maar het is nog een lange weg."
'We moeten stabieler worden'Dat kan zeker nog een lange weg worden, want NAC laat het dit seizoen op belangrijke momenten afweten. Het wisselt te vaak goede wedstrijden af met slechte.Trainer Dijkhuizen noemde zijn ploeg onlangs zelfs labiel en gaf eerder aan teleurgesteld te zijn in zijn ervaren krachten. Hij is met het oog op de nacompetitie driftig op zoek naar een oplossing.
"We moeten keihard aan de slag", zegt Dijkhuizen over de mentale gesteldheid van zijn groep. "Zorgen dat we stabieler worden met elkaar. Ik ben op zoek naar de ideale opstelling. In de nacompetitie moeten we weten welke speler het beste is voor welke wedstrijd. Daar gaan we de komende weken naar op zoek."  
'Steeds hechter als team'Ook Danny Verbeek weet dat er nog veel werk te verzetten is, wil NAC succesvol worden in de play-offs. Hij geeft trainer Dijkhuizen gelijk. "We presteerden niet als één team", zo weet de linksbuiten van NAC. "We lieten het vaak afweten en we moeten er voor zorgen dat we dat wel worden. Daar moeten we een paar maanden alles voor gaan geven. Ik denk dat we steeds hechter worden als team en dat we op ons best moeten zijn in de play-offs. Ik denk dat wij -als het moet- er kunnen staan."
KeuzesHet heroveren van de tweede plek in de Jupiler League op VVV Venlo zou een goede stap zijn. "We hebben een behoorlijk fitte selectie, dus dat is een luxe", zegt coach Dijkhuizen. "Maar dat betekent ook keuzes maken en die hebben we nog niet allemaal gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.