Gemeente: vondst scooter Danny gaf geen aanleiding sloot te doorzoeken, familie zet advocaat in

25 februari 2016 om 19:08
nl
De omstandigheden waaronder de scooter van Danny de Deugd (26) werd gevonden, gaven de gemeente Etten-Leur geen aanleiding om verder onderzoek te doen. Dat is de reactie van de gemeente op de beschuldigingen van de nabestaanden. Die vinden dat ze de sloot hadden moeten doorzoeken, nadat daar begin juli de zwaar beschadigde scooter van Danny werd gevonden. De familie heeft inmiddels een advocaat op de zaak gezet.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Uit rechercheonderzoek kwam naar voren dat de 26-jarige drugscrimineel uit Etten-Leur waarschijnlijk is omgekomen bij een ongeluk met zijn scooter. Dat het zo lang heeft geduurd voor er duidelijkheid kwam, noemt de gemeente een ‘trieste samenloop van omstandigheden’.
“We kunnen ons heel goed het verdriet van de nabestaanden voorstellen”, meldt een woordvoerder aan Omroep Brabant. “We wensen zijn ouders en zus de kracht toe om het verlies te verwerken.”
ZIE OOK: Danny de Deugd mogelijk begin juli overleden: ‘Ik rook een sterke kadaverlucht’
'Te luchtig met situatie omgesprongen'De 26-jarige Danny werd eind juni voor het laatst gezien op de zomerkermis in Etten-Leur. Hij zou hebben gereden op een zwarte scooter. Enkele dagen later trof een wandelaar een zwarte scooter aan in een greppel langs de Zevenbergseweg, ongeveer op de plek waar later de lichaamsdelen van Danny werden gevonden.
Medewerkers van de gemeente Etten-Leur haalden de bromfiets uit de sloot. De scooter was zwaar beschadigd; onder andere de achteras was afgebroken. “Wij vinden dat de gemeente te luchtig met de situatie is omgesprongen”, zegt zus Inge de Deugd.
ZIE OOK: 'We dachten dat hij in de cel zat', familie had niet in de gaten dat Danny de Deugd spoorloos was
'Wij willen gerechtigheid'“We vinden dat er door nalatigheid grote fouten zijn gemaakt. Voor ons wordt het nu nooit meer duidelijk wat er met Danny is gebeurd. Wij willen gerechtigheid.” De familie gaat een advocaat in de arm nemen om alle zaken op een rijtje te krijgen. Wel hebben ze tegenover de politie aangegeven hoe blij ze zijn met de inzet en hoeveelheid tijd er in deze zaak is gestopt.
Volgens de politie is de brommer vernietigd, omdat de eigenaar niet meer achterhaald kon worden. Onderzoekers van het NFI hebben geen aanwijzingen kunnen vinden op het lichaam van Danny die wijzen op een aanrijding door een auto, maar dit kan niet uitgesloten worden.[YouTube:body:https://youtu.be/hv6f1fLYcIA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.