Omstanders schieten geschepte fietsster te hulp in Best

25 februari 2016 om 17:45
nl
Op de Willem de Zwijgerweg in Best is donderdagmiddag een tienermeisje geschept door een auto. Ze raakte daarbij gewond. Onder anderen een passerende vrachtwagenchauffeur zag dit gebeuren en schoot te hulp.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het meisje stak ter hoogte van de brandweerkazerne de weg over toen ze werd aangereden door de auto. In die auto zaten een vader, moeder en een kind van ongeveer twaalf jaar oud.
De fietsster, die ongeveer zestien jaar oud is, knalde tegen de voorruit van de auto en belandde daarna op de grond. Ze zou het daarbij hebben uitgeschreeuwd van de pijn.
Meisje snel geholpenOmstanders schoten meteen te hulp. Een brandweerman uit de kazerne rende op het gewonde meisje af. Verder stopte een vrachtwagenchauffeur om hulp te bieden. Hij blokkeerde met zijn truck de weg voor verkeer om zo het meisje te beschermen.
Hulpverleners waren snel ter plekke. Een politieagent legde zijn jas over het meisje heen. Het meisje werd later op een wervelplank gelegd. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Het gezin in de auto bleef ongedeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.