Eindhoven wil een burgemeester met lef, humor én een goed gevuld adresboek

25 februari 2016 om 20:51
nl
Eindhoven gaat op zoek naar een burgemeester met charisma, zelfvertrouwen en lef. In de profielschets staat verder dat de nieuwe burgemeester in staat moet zijn om mensen 'met zijn enthousiasme in beweging te krijgen'. Kleurrijk, relativeringsvermogen en een flinke dosis humor zijn andere voorwaarden die de gemeenteraad stelt aan de opvolger van Rob van Gijzel.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Burgemeester Van Gijzel kondigde eind 2015 aan dat hij per 1 september vertrekt. Donderdagavond presenteert de gemeenteraad de profielschets van zijn opvolger.
Open en toegankelijkZijn opvolger moet iemand zijn die er is voor alle Eindhovenaren, vindt de gemeenteraad. Iemand 'die culturen verbindt en opereert op internationale podia'. Open, toegankelijk en communicatief zijn andere eisen in de profielschets [PDF, 7MB].
LEES OOK: Eindhovenaren willen een burgemeester die werkt aan een sociale en leefbare stad
Burgemeester moet insprirerende netwerker zijn"Gelet op de opgaven in de komende jaren en de taken en rollen die de burgemeester vervult, zoekt Eindhoven een inspirerende en initiatiefrijke netwerker," schrijft de gemeenteraad in de profielschets. "Door een eigen (nationaal en internationaal) adresboek mee te brengen, breidt hij het netwerk uit."
Aan grote woorden en ambitieuze teksten geen gebrek in de profielschets. De Eindhovense raad realiseert zich dat ze hoge eisen stelt aan de burgemeester die Eindhoven zoekt. "Iemand die zijn droom voor minstens zes jaar werkelijkheid wil laten worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.