'Nu is de maat echt vol', vakbond NU'91 verbaasd door doden GGzE-instelling De Woenselse Poort

25 februari 2016 om 19:19
nl
Vakbond NU'91 voor verpleegkundigen en verzorgenden is verbaasd over de vondst van de twee lichamen bij de GGzE-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven. ''Nu is de grens echt bereikt'', vertelt teamleider Michel Van Erp. Bij de instelling zijn donderdagochtend twee doden gevonden.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Het gaat om een man en een vrouw. Bij de lichamen vonden hulpverleners een vuurwapen. Het is nog onduidelijk wie het tweetal om het leven heeft gebracht. De politie sluit niets uit.
LEES OOK: Twee doden bij GGzE-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven, vermoedelijk doodgeschoten
Meerdere incidentenEr werd eerder al regelmatig drank en drugs naar binnen gesmokkeld. Ook hadden cliënten tegen de regels in seks met elkaar. Één van hen raakte zelfs zwanger en baarde een kind.
Daarnaast zijn vijf medewerkers ontslagen nadat ze harddrugs hadden gebruikt op een teamuitje. Ook had een van de medewerkers een relatie met een patiënte. ''Het is daar incident op incident'', vertelt Van Erp.
'Werkgever moet verantwoordelijkheid nemen'In 2011 toonde Alberto Stegeman nog aan dat hij gemakkelijk drugs en vuurwapens naar binnen kon smokkelen. Van Erp kan er met zijn verstand niet bij dat het nu weer mis is. ''We weten nog niet wat er precies is gebeurd. Maar hoe kan iemand daar een wapen binnen krijgen?''
Hij vindt de dood van twee cliënten de druppel. ''De maat is daar nu echt vol. De werkgever is verantwoordelijk. Die moet nu haar verantwoordelijkheid nemen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.