'40 giftreinen per dag is levensgevaarlijk, veel slachtoffers als er 1 de lucht in gaat'

26 februari 2016 om 08:52
nl
In Oudenbosch maken ze zich enorm druk over plannen om veel meer goederentreinen te laten rijden tussen Rotterdam en Antwerpen. Die treinen denderen dan allemaal dwars door het dorp heen. Zijn het er nu nog ongeveer twaalf per etmaal, in de toekomst zouden er wel eens veertig 'giftreinen' per dag door Oudenbosch en andere Brabantse plaatsen kunnen gaan rijden.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

Gabriël van der Heijde uit Oudenbosch van de Vereniging Alternatief Goederenspoor is bang dat dat het risico op ongevallen ook vele malen groter maakt. "Er komen treinen met allerlei gevaarlijke stoffen langs waarvan wij niet eens weten wat erin zit. Als er hier in Oudenbosch een trein de lucht in gaat, of het gaat lekken, dan vallen er enorm veel slachtoffers."
Brabantse BetuwelijnDe belangenvereniging wil dat er een apart spoor komt voor goederenvervoer. Zoiets als de Betuwelijn. "Dat kon voor het midden van het land ook. Dus waarom niet in West-Brabant. Desnoods boren ze een tunnel of ze maken een verdiept spoor zodat niemand daar last van hoeft te hebben."
Vrijdag is er een overleg bij de provincie waar VAG mag aanschuiven om over het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor te praten. Ze hopen dat ze de provincie weten te overtuigen zodat die de politiek in Den Haag onder druk kan zetten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.