Video

Doen ze het of doen ze het niet? Elke dag weer een verrassing of de straatverlichting werkt

26 februari 2016 om 08:49 • Aangepast 21 november 2020 om 12:26
nl
Doet ie het vanavond wel of doet ie het vanavond niet? Dit is sinds de carnaval de vraag die de mensen rond het Van Kinschotplein in Tilburg stellen. Continu valt namelijk de straatverlichting uit in de buurt. De afgelopen week zelfs elke avond.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Donker is het niet donderdagavond als verslaggever Jos Verkuijlen gaat kijken. "Toen ik je belde, waren ze nog uit", zegt buurtbewoners Gert-Jan Schoenmakers. "Drie minuten geleden sprongen ze weer aan. Er zal vast wel iemand gebeld hebben."
Elke dag donkerDe ellende met de straatverlichting speelt zich af rond het Van Kinschotplein, maar ook in de Wagenaarstraat, een deel van Ringbaan Oost, de Van Alphenstraat en andere straten. Gert-Jan Schoenmakers woont aan het van Kinschotplein en ziet het regelmatig donker worden voor zijn huis.

Wachten op privacy instellingen...

"Sinds carnaval is het al zo. Donderdag na de carnaval viel gingen de straatlantaarns kapot. Die werden vrijdag gemaakt, maar ze vielen zaterdag al weer uit", verzucht de Tilburger. "Je blijft elke keer met de ellende terugkomen. Van de week bijvoorbeeld, toen was het om kwart voor acht gemaakt en rond twaalf uur was het weer kapot."
'Voelt onprettig'Tijdens het gesprek met Gert-Jan komt er een vrouw met een hond langslopen. "Maandagavond was het in alle straten hartstikke donker", vertelt ze. "Woensdag en vanavond waren ze voor een deel kapot. Het is gewoon hinderlijk en het voelt onprettig op straat."
Enexis beheert de straatverlichting. Zij verwijzen voor een reactie naar de gemeente Tilburg. Die hebben we nog niet kunnen spreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.