Bizarre motie aangenomen: Sap en cola voor iedereen die naar raadsvergadering komt

26 februari 2016 om 00:29
nl
Wie naar de gemeenteraadsvergadering in Steenbergen gaat, krijgt voortaan een versgeperst sapje of frisdrank. Daarvoor is donderdagavond een motie aangenomen die was ingediend door fractievoorzitter Tim Huisman van Steenbergen Anders. "Het is bizar. De motie was eigenlijk een ludieke actie, maar het is gewoon gelukt", vertelt een opgetogen Huisman.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De frisdrankmotie is geïnspireerd op de krokettenmotie van Jan Peter Balkenende uit 1993. Hij eiste destijds dat raadsleden een kroket krijgen, wanneer de vergadering in Amstelveen langer dan 23.00 uur duurt. De motie werd destijds ook aangenomen en tot op de dag van vandaag krijgen raadsleden een kroket bij lange vergaderingen.
Eindelijk iets positiefsNu dus ook soortgelijk succes in Steenbergen, alleen dan voor het publiek. De raadsleden kregen al cola, terwijl het publiek het met water of koffie moest doen. "Gelijke monniken, gelijke kappen en misschien trekt het ook wel meer publiek", zo dacht Huisman.
Bovendien was Steenbergen volgens Huisman wel toe aan iets leuks en positiefs in de politiek. "We zijn als Steenbergen met de azc-discussie vooral negatief in het nieuws geweest. Vanavond was het eindelijk weer eens leuk in de raadsvergadering."
OverwinningspilsHet negatieve is wat Huisman betreft nu doorbroken. Er was nog even discussie of de raad mensen wel moet aanzetten tot het drinken van zoete ongezonde drankjes als cola. "Toen opperde de PvdA de gezonde sapjes. Dan kunnen mensen kiezen." Met die toevoeging aan het plan was de stemming tien voor de motie en zeven tegen. "Een hele mooie overwinning. Daar drink ik nu een pilsje op. En die smaakt gelijk een stuk beter kan ik je vertellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.