Video

'Ik mis de alarmpoortjes die altijd afgingen', deuren V&D volgeplakt met hartverwarmende briefjes

26 februari 2016 om 10:41 • Aangepast 21 november 2020 om 12:25
nl
"Ik mis de geur van chocolade', 'Ik mis het pannetje van de dag van La Place'. Het zijn zomaar wat hartverwarmende reacties voor het personeel van de gesloten V&D aan de Heuvelstraat in Tilburg. Mensen hebben de afgelopen dagen briefjes met mooie woorden achtergelaten op de deuren van het warenhuis.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Klanten herinneren zich nog de 'gezellige bewaker', 'de opgemaakte dames van ICI Paris' en de 'altijd afgaande alarmpoortjes'.
De Tilburgs hebben kennelijk ook een kleine blaas, want de tekst ‘Ik mis het toilet’ komt heel vaak voor tussen de post-it’s. Maar ook de doorloopmogelijkheid van het Pieter Vreedeplein naar de winkelstraat, via het pand van de failliete warenhuisketen, wordt gemist.
ProtestWaarschijnlijk net klaar met school, komt een meisje donderdagmiddag een Post-it schrijven. “Uit protest, ik wil dat de winkel weer open gaat, want ik kwam hier best vaak” zegt ze. Samen met een vriendin schrijft ze op het briefje dat ze de lekkere dingetjes van La Place mist. “We gingen vaak na school hierheen, dan haalden we een milkshake. Daarna liepen we door de winkel heen naar het Pieter Vreedeplein.”
Dat ze nu om moeten lopen vinden ze flink balen. Ook de uitverkoop zal ze enorm gaan missen. Ze plakt het briefje op de deur en stopt haar pen weg. “Ik vind het best wel zielig voor al die mensen die hier iedere dag kwamen werken, dat kan nu niet meer.”

Wachten op privacy instellingen...

DoorgangVeel winkelende mensen stoppen even om te lezen welke boodschappen er zijn achter gelaten. “Als je het zo leest, dan snap je wel waarom ze failliet zijn” zegt een passerende vrouw. “Iedereen mist de toiletten en de doorgang, een enkeling mist het eten van La Place, maar de producten van V&D zie ik er niet bij staan.”
Toch mist ze het warenhuis zelf ook. “Het is heel jammer als zulke grote ketens verdwijnen en ook zo’n zonde dat er nu een enorm pand leeg staat.” Het gebaar van de Post-it-briefjes vindt ze mooi. “Lekker laten hangen, we moeten die mensen toch een hart onder de riem steken!” Maar zelf doet ze er niet aan mee. “Ik vind het heel jammer allemaal, maar briefjes plakken ga ik niet doen, haha!”
Voor mensen die ook hun reactie willen plaatsen: er is nog plek genoeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.