Jeroen Zoet klopt Lionel Messi in verkiezing Champions League-speler van de week

26 februari 2016 om 13:35
nl
PSV-doelman Jeroen Zoet was deze week de beste speler in de Champions League. Dat vinden bezoekers van de website van de Europese voetbalbond UEFA. Zoet was met Barcelona-ster Lionel Messi, Sergio Aguëro van Manchester City en Paulo Dybala van Juventus genomineerd voor de titel speler van de week.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Zoet was woensdag de grote uitblinker bij PSV tijdens de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. Met een aantal schitterende reddingen voorkwam hij een Spaans doelpunt. Hij bleef er zelf nuchter onder. "Toen het moest, stond ik er." Clubicoon Willy van de Kerkhof was euforischer. Volgens hem verdient Zoet een plekje in het Nederlands elftal. "Je ziet dat hij langzaam de beste keeper van Nederland geworden is. Hij is beter dan Jasper Cillessen."
BrumaOok Bruma blonk uit tegen Atlético. Hij voorkwam hoogstpersoonlijk de 0-1 van Luciano Vietto, door de bal voor de doellijn weg te halen toen Zoet wél een keer werd gepasseerd.  Hij kreeg samen met Jeroen Zoet een plekje in het Champions League-elftal van de week.
Van tegenstander Atlético Madrid kreeg Diego Godín een plekje in het elftal van de week  Het elftal wordt gecompleteerd door Lionel Messi, Andrés Iniesta en Javier Mascherano van Barcelona, David Silva en Sergio Aguëro van Manchester City, Paulo Dybala van Juventus, Laurent Koscielny van Arsenal en Arjen Robben van Bayern München.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.