Adam Maher kan speelminuten maken bij Jong PSV: 'Hij vroeg er zelf om'

26 februari 2016 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 12:25
nl
Middenvelder Adam Maher is toegevoegd aan de selectie van Jong PSV. De beloften van PSV nemen het vrijdagavond op tegen Achilles ’29 uit Groesbeek. Volgens PSV-trainer Phillip Cocu heeft Maher zelf gevraagd om speelminuten te maken bij Jong PSV: "Dat vind ik een positieve benadering."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De 22-jarige Maher zit op een zijspoor bij PSV. Hij kwam na de winterstop amper in actie. Hij speelde negen minuten tegen Excelsior.
'Gaat wellicht vaker gebeuren'Trainer Phillip Cocu vind het goed dat Maher zelf heeft aangegeven dat hij ook bij Jong PSV wil spelen. "Wellicht dat het vaker gaat gebeuren. Niemand is zeker van een plek in de selectie. Ook voor Adam Maher zijn er mogelijkheden maar op dit moment is het moeilijk en is er veel concurrentie en valt de keuze op andere spelers."
Maher lijkt zijn plaats in de hoofdselectie van PSV te zijn kwijtgeraakt sinds de komst van Marco van Ginkel. In 2013 kwam de middenvelder over van AZ voor een miljoenenbedrag. Voor Cocu telt echter de vorm van de dag. "Maher heeft veel gespeeld maar nu is de situatie wat moeilijker. Hij zal het toch moeten laten zien. De wedstrijd bij Jong PSV is goed om ritme op te doen. Dat maakt de stap gemakkelijker om er weer te staan als het moet.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.