Miskraam, verlamde vader en gewonde baby, maar slachtoffers ongeluk A29 hebben warme band met dader

26 februari 2016 om 21:20 • Aangepast 21 november 2020 om 12:24
nl
Justitie eist 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden tegen Wim O. Ook zou hij zijn rijbewijs voor een jaar moeten inleveren. Hij veroorzaakte twee jaar geleden een ernstig ongeluk.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

O. reed in maart 2014 achterop een file op de A29 bij Willemstad. Daarbij raakten twaalf mensen gewond. Een vrouw kreeg na het ongeluk een miskraam, haar man raakte verlamd. Ook hun kindje van acht maanden raakte gewond.
Justitie verdenkt Wim O. ervan dat door zijn toedoen anderen ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen.
Dader en slachtoffers hebben warm contactIn de rechtbank in Breda bleek dat het gezin uit Nieuw-Vossemeer, dat het zwaarst werd getroffen, de dader inmiddels heeft vergeven.
Ondanks de zware verwondingen, miskraam en het feit dat de vader niet meer kan lopen, zijn de contacten tussen dader en slachtoffers warm. Wim O. heeft hen onlangs zelfs geholpen met verhuizen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Black-out'De verdachte vertelde in de rechtbank dat hij zich niet meer kan herinneren hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Taakstraf bij slachtoffersDat de contacten goed zijn, blijkt uit de bijzondere vraag van het gezin uit Nieuw-Vossemeer. Ze vroegen de rechter of de eventuele taakstraf bij hen thuis uitgevoerd mag worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.