Politie pakt 228 mensen op tijdens carnaval: 'Dat zijn de minder grappige verhalen van dit feest'

BREDA - De politie in Midden en West-Brabant kijkt over het algemeen met een goed gevoel terug op carnaval. In totaal werden 228 mensen opgepakt. ‘Het zijn de minder grappige verhalen van carnaval.’
In 2016 werden er nog 195 mensen aangehouden. “En dus is 228 best veel. Meer dan vorig jaar. Vergeleken met normale horeca-avonden is het niet bijzonder veel, maar het neemt ook niet weg dat het aantal fors is”, aldus plaatsvervangend politiechefchef Jaco van Hoorn.

Zorgelijk
Het gaat om zaken als belediging en baldadigheid, maar ook om zware zaken van geweldpleging. “Een aantal collega’s is belaagd en in het nauw gedreven. Dat is zorgelijk”, zegt Van Hoorn. Zo reed een 19-jarige man op Oosterhout in op een agent op de Adriaan van Bergenstraat in Breda en werd in Nispen een agente aangevallen door een 54-jarige man uit Roosendaal. Verder vielen geweldsincidenten te betreuren in Prinsenbeek, Roosendaal en Breda.

Verder werden 50 bestuurders betrapt tijdens diverse alcoholcontroles in de regio. In zes gevallen was er zo veel drank in het spel, dat het rijbewijs werd afgepakt.

“Carnaval is echt een fantastisch feest. Veel mensen hebben er plezier van en wij ook, maar dit zijn wel de dingen die er niet bijhoren”, aldus Van Hoorn.

Oost-Brabant
Ook het korps in Oost-Brabant meldde dat carnaval over het algemeen in een goede sfeer is verlopen. “Uiteraard zijn er net als in een normaal horecaweekend hier en daar wat incidenten, maar over het grote geheel is de sfeer van het carnavalsfeest gezellig en gemoedelijk verlopen.