Nederlandse en Belgische agenten samen achter inbrekers aan

26 februari 2016 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 12:24
nl
De Nederlandse en Belgische politie slaan vrijdagavond de handen ineen tijdens een grote politie-actie in het grensgebied. Het gaat om het gebied tussen Wuustwezel en Hoogerheide. Het doel is om het aantal woninginbraken, overvallen en straatberovingen te verminderen.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

In gemengde teams gaan de politie-agenten vrijdagavond op pad. Hierdoor wordt het werk voor de politie makkelijker. Normaal gesproken mag de Belgische politie boeven wel aanhouden als zij over de grens gaan, maar daarna moeten die worden uitgeleverd aan de Nederlandse collega's. Vrijdagavond hoeft dat dus niet..


Puur gericht op inbraken In totaal gaan zo'n veertien koppels vrijdagavond op pad. "Door met groot materiaal zichtbaar te zijn willen we de inbrekers afschrikken", vertelt de Nederlandse coördinator van de avond, Dré van Roomen. Toch moet hij realistisch zijn als het gaat om het resultaat van de avond. "We hopen natuurlijk dat we alle boeven kunnen vangen maar dat kun je niet honderd procent garanderen", vertelt hij. "Maar als we inbraken kunnen voorkomen zijn we ook al tevreden."

Wachten op privacy instellingen...


Leren van elkaarHet is vrijdagavond ook de bedoeling dat de politie-agenten iets leren van elkaar. "We spreken allebei Nederlands maar toch is er een groot verschil in het vakjargon", legt Roomen uit. "Het is goed dat we dat vanavond ook eens goed kunnen oefenen." Maar niet alleen het taalgebruik van onze zuiderburen is anders, ook de manier van werken verschilt volgens Roomen. "Denk bijvoorbeeld aan de manier van de controlekamer aanspreken." Hij en zijn Belgische collega zijn enthousiast over de samenwerking en sluiten dan ook niet uit dat dit soort samenwerkingen in de toekomst vaker plaats zullen vinden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.