Vluchtelingen in noodopvang Oss ontevreden over maaltijden, ze koken liever zelf

26 februari 2016 om 20:36
nl
Een groep vluchtelingen die dinsdag in de noodopvang in Oss trok, is ontevreden over de kwaliteit van het eten. Dat tekent het Brabants Dagblad vrijdag op uit de monden van de asielzoekers.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

In het bericht van het Brabants Dagblad wordt duidelijk dat de vluchtelingen liever hun eigen eten bereiden, dan dat ze de gekregen maaltijden van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers moeten opwarmen in de magnetron. Ook de weekvergoeding is een probleem voor de vluchtelingen.
Minder leefgeld door maaltijdenVolgens het BD krijgen de vluchtelingen minder leefgeld (29 euro in plaats van 57) per week omdat de vluchtelingen op deze manier betalen voor de maaltijd die ze van het COA krijgen.
ZIE OOK: Hongerstakers in Rosmalen zeggen dat ze ziek worden, COA spreekt dat met klem tegen
Om de bewoners van de noodopvang in Oss financieel tegemoet te komen heeft het COA de twee broodmaaltijden op de dag al geschrapt. Het COA laat de krant weten dat de vluchtelingen ook klusjes kunnen doen voor maximaal veertien euro per week, wat de klachten over het leefgeld kan wegnemen.
Blij met allesHet BD schrijft dat er ook bewoners in de noodopvang zitten die blij zijn met alles wat er is. Zo stelt een Afghaanse man dat hij hier niet voor het eten of het geld is, maar voor een veilige plek en een betere toekomst.  
Eerder waren er in de noodopvang in Rosmalen klachten van bewoners die protesteerden tegen de maaltijden die geserveerd werden. Zij gingen in hongerstaking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.