Zwak NAC zakt opnieuw door het ijs, ploeg verliest met 4-3 van VVV Venlo: 'Het was schrijnend' - Omroep Brabant

Zwak NAC zakt opnieuw door het ijs, ploeg verliest met 4-3 van VVV Venlo: 'Het was schrijnend'

27 februari 2016 om 01:41
nl
In de strijd om de tweede plaats in de Jupiler League heeft NAC slechte zaken gedaan. De ploeg verloor in Venlo met 4-3 van directe concurrent VVV, dat hierdoor uitloopt naar een voorsprong van zes punten. "Als je ons als ploeg ziet spelen, straalt er iets vanaf wat niet goed is."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De wedstrijd in Venlo kwam wat moeizaam op gang, pas in de 11e minuut kon het eerste wapenfeit genoteerd worden. Vanaf een metertje of twintig schoot NAC-aanvaller Mats Seuntjens voor het eerst op doel, maar via het been van een VVV'er, ruim over.[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/703328204329754624]
NAC op voorsprongIn de 18e minuut is het wel raak. Via een prachtige actie en steekpass van diezelfde Mats Seuntjens schiet spits Sjoerd Ars in de korte hoek binnen, 0-1.
VVV profiteert van cornersLang kan NAC niet van de voorsprong genieten. Uit een corner kopt verdediger Kristiaan Haagen in de 24e minuut keihard de 1-1 achter doelman Jelle ten Rouwelaar.
VVV krijgt na de gelijkmaker nog een aantal goede kansen, maar pas op slag van rust is het dan opnieuw raak. NAC-keeper Ten Rouwelaar verwerkte een corner niet goed waarna Kristiaan Hagen de bal binnen kon knallen, 2-1.
Ten Rouwelaar redtNa rust zocht NAC meteen de goal van VVV op, maar kwamen er kansen voor de Limburgers. Vito van Crooij was twee keer dicht bij een doelpunt, maar Jelle ten Rouwelaar stond zijn mannetje.[tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/703327070273855488]
Bedenkelijk niveauNAC zakte verder af naar een bedenkelijk niveau en zakte compleet door het ijs. VVV, dat wel fris en fruitig voor de dag kwam, profiteerde via Gianluca Nijholt. Op aangeven van Ralf Seuntjens lobte hij de bal over NAC-goalie Ten Rouwelaar, 3-1.
"In de tweede helft zakten we zover weg, dat leek helemaal nergens op", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "Deze wedstrijd is het seizoen in een notendop. Een redelijke eerste helft en een dramatische tweede helft. We lopen totaal uit de organisatie en doen maar wat. Het was heel erg schrijnend."
Toch kwam het in de tweede helft uitermate zwak spelende NAC nog terug in de wedstrijd via Sjoerd Ars. Hij maakte in de 67e minuut de 3-2, zijn veertiende van het seizoen.
EindeJonathan Opuku maakte echter een eind aan alles, hij verschalkte Ten Rouwelaar en bracht de eindstand op 4-2. Kristiaan Haagen maakte vlak voor tijd nog 4-3 door middel van een eigen doelpunt.  
Hobbelen over het veldKeeper Jelle ten Rouwelaar kraakte na het laatste fluitsignaal harde noten, vooral richting zijn ploeggenoten. Het was namelijk niet de eerste keer dat NAC het af liet weten dit seizoen."Je moet oppassen dat je er niet immuun voor wordt voor zulke tegenslagen", zo zegt de doelman. "Als je ziet wat onze achterban is en wat voor club wij zijn. Misschien begint het daar wel, van binnenuit."
"Je moet blij zijn dat je voetbal mag spelen, dat je voor een geweldige club mag spelen. Dat zijn dingen die ik de tweede helft in ieder geval niet gezien heb. Dat je een beetje trots in je lichaam hebt. Je kan het over de goals hebben of over de selectie, maar als je ons ziet hobbelen, is dat echt niet goed."
MaatregelenNAC-coach Dijkhuizen kondigde na afloop al meteen aan dat er spelers gaan sneuvelen voor de volgende wedstrijd. "Dit is een hele harde les en geeft veel stof tot nadenken", zegt de hoofdtrainer van de Bredase ploeg. "En ik zal zeker ook wijzigingen gaan aanbrengen, want dit is wel een bekend probleem. We moeten ermee doorgaan tot we de juiste puzzel gevonden hebben. We hebben helaas veel werk aan de winkel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.