Video

Helmond Sport en RKC spelen gelijk en schieten daar allebei niets mee op

26 februari 2016 om 22:52 • Aangepast 21 november 2020 om 12:23
nl
Hekkensluiter RKC heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen het kwakkelende Helmond Sport. Beide ploegen schieten totaal niets op met dat gelijkspel. Bij Helmond Sport zat Remond Strijbosch voor het eerst als hoofdcoach op de bank.
Profielfoto van
Geschreven door

Jan van Dijk stapte afgelopen weekend op bij Helmond Sport na weer een nederlaag. Zijn assistent Strijbosch maakt het seizoen af. “Zelfde aardappelen, andere jus”, kondigde hij aan. Door details te veranderen, wil hij zijn kwakkelende ploeg naar de play-offs loodsen.
Dat gaat lastig wordenConclusie na de wedstrijd tegen RKC: dat gaat nog erg lastig worden. Want RKC is allesbehalve een wonderploeg. En als je al niet van de hekkensluiter kunt winnen, wat heb je dan in de play-offs te zoeken?
"We schieten hier inderdaad niks mee op", zag ook interim-trainer Strijbosch. "Als je de play-offs wil halen moet je in deze wedstrijden drie punten pakken."
Niet om aan te zienVooral voor rust was de wedstrijd in Waalwijk niet om aan te zien. Toch werd er twee keer gescoord. Na slecht uitverdedigen van Helmond Sport zorgde Jordy Thomassen namens RKC voor de 1-0. Voor Thomassen, in de winterstop overgekomen van FC Den Bosch, was het z'n eerste doelpunt in RKC-shirt.
Niet veel later was het alweer gelijk. Nu was het RKC dat slecht uitverdedigde, Gillian Justiana kon van dichtbij binnenschieten.

Wachten op privacy instellingen...

Iets leukerIn de tweede helft werd het duel iets leuker om na te kijken. Wederom Jordy Thomassen zette RKC na een mooie actie op voorsprong. Hij stuurde Stephen Warmolts van Helmond Sport het bos in en rondde fraai af.

Wachten op privacy instellingen...

Toch nog gelijkVak daarna had Thomassen ook nog de 3-1 op z'n schoen, maar hij liet na om de wedstrijd te beslissen.
In het laatste kwartier drong Helmond Sport aan. Verdediger Gévero Markiet werd mee naar voren gestuurd. En met succes. Markiet maakte vijf minuten voor tijd de 2-2.
RKC steviger op laatste plekHekkensluiter RKC schoot met dat ene puntje niets op. Sterker nog: concurrent Almere City won en heeft nu zes punten meer dan RKC.
Toch geeft doelpuntenmaker Jordy Thomassen niet op. “Als we nog een paar keer winnen dan ga je er gewoon weer overheen. We moeten gewoon de koppies bij elkaar houden, vertrouwen in elkaar hebben en dan gaat het zeker goed komen.”
Prima bevallenHelmond Sport blijft in de grote middenmoot staan, maar ziet de play-offs iets verder uit beeld verdwijnen. En daar baalt de kersverse hoofdcoach Strijbosch van. "Deze week is prima bevallen, maar als je vandaag die punten niet haalt wordt dat wat minder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.