Fietsenstallingen dure grap voor gemeente Eindhoven, geen gelijk bij rechter

27 februari 2016 om 09:34
Omroep Brabant
Foto: Hans Janssen.
Omroep Brabant
Foto: Hans Janssen.
1/2 Foto: Hans Janssen.
De gemeente Eindhoven heeft met een modern fietsenstallingssysteem een kat in de zak gekocht. De zogeheten Velomoves kostten haar ruim vijf jaar geleden zo'n half miljoen euro, maar de bakken waren vanaf het begin een bron van ergernis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Zo bleef bij sommige gebruikers de fiets zelfs vastzitten in de fietsenstalling. De gemeente wilde er daarom vanaf en stapte naar de rechter. Die heeft haar ongelijk gegeven en bepaald dat aan de leverancier alsnog 140.000 euro betaald moet worden.
De rechtbank erkent wel dat het systeem niet gebruiksvriendelijk is, omdat het niet in alle gevallen goed weergeeft of een fiets geplaatst is. Maar dat de gemeente hiervoor de overeenkomst met Vconsyst heeft ontbonden, gaat de rechter te ver.
Mogelijk in beroepWethouder Jannie Visscher vindt het jammer dat de rechtbank de onbetrouwbaarheid van de fietsenklemmen niet heeft meegewogen. Mogelijk gaan Burgemeester en Wethouders daarom in beroep.
Het bedrag dat de gemeente moet overmaken behelst openstaande facturen en proceskosten. De bakken waren op negentien plekken in de stad geplaatst. Op vijf plaatsen staan ze nog steeds.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=ci8ZRMnlpr8]

Wachten op privacy instellingen...