Auto rijdt lichtmast Bechtweg Tilburg omver na uitwijkmanoeuvre voor 'spelende' stationwagens

27 februari 2016 om 16:30
nl
Een automobilist zorgde zaterdagochtend voor een ravage op de Burgemeester Bechtweg in Tilburg. Hij reed na een uitwijkmanoeuvre door de middenberm, door de middengeleider heen en reed een lichtmast omver. Volgens een getuige waren twee zwarte stationwagens een 'spelletje aan het spelen' op de weg.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De bestuurder van de Audi wilde hen inhalen, toen ze op de rechterbaan reden. Toen hij dit deed, zou een van de stationwagens weer naar links zijn gekomen.
'Ingestapt en verder gereden'"Na het ongeluk is de bestuurder van die stationwagen honderd meter verderop gestopt. Hij draaide zich om, maar hij bleef bij zijn auto staan. Toen hij mij zag uitstappen, is hij ingestapt en verder gereden", vertelt het slachtoffer.
Hij vindt de houding van de automobilist onbegrijpelijk. "Kijk even of de mensen die je aanreed in orde zijn", benadrukt hij. "Hij heeft gezíen wat er gebeurde, want ik ben voor hem langs geschoten."
Vingerkootjes gebrokenVolgens het slachtoffer waren de kinderen in de auto's naar elkaar aan het zwaaien. "De bestuurder van de auto zag me en ging naar rechts. Maar toen ik hem voorbijging, trok hij in een keer naar links."
Waarom de automobilist ineens naar links kwam, is onduidelijk. "Ik weet niet of hij iets liet liggen of iets wilde pakken, weet ik niet. Het enige dat ik kon doen, was tegen de auto met kinderen aanrijden of de middenberm inschieten."
Camerabeelden opvragenZelf liep hij geen verwondingen op bij het ongeluk, maar zijn vriendin wel. "Die heeft vingerkootjes gebroken."   De man hoopt dat hij via de Rijksdienst Wegverkeer aan camerabeelden kan komen van de auto die hem de berm inreed. "Zodat ik kan bewijzen wat er gebeurd is en de schade vergoed krijg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.