Burgemeester Mark Buijs van Boxtel: 'Den Haag bleef ijselijk stil over vluchtelingen' - Omroep Brabant

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel: 'Den Haag bleef ijselijk stil over vluchtelingen'

27 februari 2016 om 14:55
nl
Politiek Den Haag is niet in staat om de juiste keuzes te maken voor de opvang van vluchtelingen. Dat zegt burgemeester Mark Buijs van Boxtel. Deze week hield hij samen met zijn college Jan Hamming van Heusden een pleidooi voor kleinschalige opvang. Den Haag reageerde nauwelijks. "Het bleef ijselijk stil", zegt Buijs.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Buijs en Hamming vinden dat er opvanglocaties moeten komen voor vijftig tot honderd vluchtelingen. Dat kan volgens hen op meer steun rekenen bij de bevolking. Bovendien zou het de integratie gemakkelijker maken.
Lamgeslagen Buijs noemt het 'heel slecht' dat zoiets niet wordt bedacht door de beleidsmakers die er over gaan. In het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van Omroep Brabant zei Buijs dat de politiek 'lamgeslagen' is door een 'gepolariseerd debat'.
Waar Den Haag zich stil hield, kreeg Buijs naar eigen zeggen wel veel steunbetuigingen van andere burgemeesters.
Blauwdruk Samen met Hamming voerde Buijs donderdag een gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat leidde niet meteen tot resultaat, maar volgens Buijs wordt er verder gewerkt aan een blauwdruk voor kleinschalige opvang. Den Haag zal daarna de beslissing moeten nemen.
"Ik wil niet dreigen," zei Buijs verder, "maar we gaan Den Haag als burgemeesters wel dwingen om hierover te praten." Hij denkt dat politiek Den Haag wel zal moeten als de burgemeesters zich eensgezind opstellen.
Tijd dringtBuijs vindt dat de tijd dringt. "Als het zo doorgaat dan krijgt het COA de grootste problemen om de mensen opgevangen te krijgen. Laten we dat voor zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.