27 februari 2016 om 16:42
Melissa Boekelman heeft zaterdag tijdens het NK atletiek goud gewonnen op het onderdeel kogelstoten. De Bredase wierp de kogel over 17,68 meter. Daarmee was Boekelman een klasse apart. Ze bleef Anouk Vetter - die tweede werd - ruim twee meter voor. Het brons ging naar Benthe Konig.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Sander Hage won in Apeldoorn zilver op het onderdeel hinkstapspringen. De Tilburger moest alleen Fabian Florent voor zich dulden. Florent kwam tot een afstand van 16,42 meter. Hage bleef steken op 15,20 meter.
Solo HassanSifan Hassan van Eindhoven Atletiek liep zaterdag onverwacht in de series van de 800 meter tijdens het NK indoor atletiek in Apeldoorn. De Europees kampioene op de 1500 meter is over drie weken medaillekandidate op die afstand tijdens het WK indoor in Portland. Ze soleerde naar de zege in een tijd van twee minuten en 3,68 seconden en plaatste zich daarmee voor de finale op zondag.
"Ik wil graag voor het Nederlandse publiek lopen", zei de ster van Eindhoven Atletiek aan de finish in het Omnisportcentrum. "En ik heb wedstrijdritme nodig voor het WK indoor", vervolgde ze. "Het is niet de bedoeling dat ik de 800 meter loop in Portland. Daar is alles gericht op de 1500 meter."
Hassan had aanvankelijk dispensatie gevraagd om alleen de finale te mogen lopen. Dat stelde ze later bij. "Het is wel goed om twee races achter elkaar te lopen. Tot de WK loop ik namelijk geen wedstrijden meer."