54 trucks vol circusspullen op weg naar Uden: 'Maar ík ga er geen circus mee runnen'

27 februari 2016 om 19:31
nl
In een grote stoet trokken zaterdag 54 vrachtwagens van Ermelo naar Uden. Met in de laadruimte vrijwel alle spullen van het failliete circus Herman Renz.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Roland de Laak uit Uden kocht de boel vorig jaar maart en verhuurde het op zijn beurt weer aan circus Renz. Het gaf het noodlijdende circus toen wat ademruimte. Dit deed hij omdat hij zelf een groot circusliefhebber is.
UitzwaaienIn Ermelo zwaaiden enkele belangstellende vanmiddag de wagens van Renz uit. De 54 wagens reden in optocht onder luid getoeter naar Uden toe.
Roland de Laak besloot, nu het doek voor het roemruchte circus definitief is gevallen, alle spullen van circus Renz terug te halen naar zijn woonplaats. Behalve de circustent. Die werd eerder deze week geveild aan iemand anders voor 80.000 euro.
Geen circus runnenWat De Laak, baas van een Jumbo-filiaal in Uden, met alle spullen gaat doen, weet hij nog niet. Een circus gaat hij in ieder geval niet runnen. Hij denkt erover na de spullen weer te verkopen. "Maar dan moeten geïnteresseerden wel de portemonnee trekken."
[tweet:body:https://twitter.com/Mattijssmit/status/703627440015482884]"Lang blijven de wagens in ieder geval niet in de loods. "Dat is zonde. Het is zo'n mooi spul. En alles rijdt nog!" Nou ja, bijna alles. Toen de stoet van trucks met spullen zaterdagavond in Uden aankwam, bleek er met één van de wagens toch iets mis. [tweet:body:https://twitter.com/Mattijssmit/status/703632833731026944]
In de clinch met BelastingdienstHet circus lag in de clinch met de Belastingdienst over een belastingschuld van 130.000 euro, onderdeel van een totale schuld van vier ton. Op 5 oktober legde de Belastingdienst beslag op alle spullen. Door het faillissement kwamen 65 mensen op straat te staan.
[YouTube:body:http://youtu.be/eAyYF4ysmXM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.