Mensen uit Budel niet bang na vergiftiging honden, wel extra alert: 'Ik bescherm mijn hondje'

27 februari 2016 om 18:53 • Aangepast 21 november 2020 om 12:23
nl
De drie honden die de afgelopen tijd zijn vergiftigd in het buitengebied van Budel, houdt de gemoederen in het gebied flink bezig. "Dit is een schurkenstreek", vertelt een fietser. De mensen die hun hond uitlaten zijn extra alert na de vergiftigingen. "Ik laat mijn hond niet meer los lopen", vertelt een eigenaresse. Maar bang zijn de hondeneigenaars niet. "Ik bescherm mijn hondje."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

De honden zijn vergiftigd in het gebied rondom oorlogsmonument De Doodendraad. Het is een bosrijk gebied waar veel fietsers en voetgangers komen.
De mensen die hun hond er uitlaten, denken hun hond te beschermen door ze aan de lijn te houden. "Ik houd hem ook wel extra in de gaten maar bang ben ik niet."

Wachten op privacy instellingen...

Nonchalante houding onterechtDierenarts Gerard Seijbrands van Dierenartsenpraktijk Budel-Maarheeze is niet blij met de nonchalante houding van de mensen. "Het spul is moeilijk vindbaar en als de honden er nog maar een paar gram van gegeten hebben, kunnen ze binnen een uur sterven. Het is dus heel giftig."
Seijbrands heeft in zijn praktijk een monster van het 'spul' liggen. "Het is een beetje bruinig en vleesachtig met zwarte spikkels erin. Dat zie je dus niet liggen als je in het bos loopt.", aldus de dierenarts.
Geen pijnloze doodSeijbrands spreekt van extreem giftig vergif. "De ene hond is binnen vijf à tien minuten gestorven en de andere twee binnen het uur." Daarbij was de dood van de honden ook geen pijnloze dood.
"Die ene hond ging dood met echt veel krampen en hard gillen." Voor de dierenarts is het een raadsel waarom iemand in zo'n afgelegen gebied vergif achterlaat. "Misschien is het bedoeld voor vossen of voor roofvogels, ik weet het niet."
WegblijvenDe dierenarts heeft briefjes in de praktijk gehangen om de mensen te waarschuwen. Daarnaast heeft hij één dringend advies aan alle hondenbezitters in Budel en omstreken. "Wegblijven daar!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.