Tuinidee in Den Bosch trekt tienduizenden mensen die smachten naar de lente [FOTO'S]

27 februari 2016 om 19:38
nl
Het is de grootste tuinbeurs van Nederland: Tuinidee in de Brabanthallen in Den Bosch. Vijf hallen vol inspiratietuinen, sierbestrating, eetbare bloemen en talloze hoveniers die staan te popelen om advies te geven. Dit jaar mikt de organisatie op 35.000 bezoekers. En ze komen overal vandaan, die liefhebbers met groene vingers: van Friesland tot Rotterdam.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Nog even en dan barst de lente én het tuinseizoen los. Maar liefst 275 tuinarchitecten, kwekers en hoveniers laten tijdens Tuinidee 2016 de laatste trends en hun producten zien. Grasmatten, bloemschikken, kleurrijke tuinposters, supersonische grasmaaiers en een minituin in een flesvaas, het is één grote oase waar het publiek rondwandelt.
Ook bekende groene goeroes als Rob Verlinden en Romeo Sommers zijn erbij en geven advies in het speciale Tuintheater.
Onze fotografe dwaalde ook door alle groene pracht van Tuinidee. De fotoserie is hier te bekijken.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157665173205105/]
Bollen in de grondBij de bloembollenkraampjes vinden de alliumplanten gretig aftrek. "Onze tuin is helemaal op de schop gegaan. Het is nu één grote kleiboel, en ik kan niet wachten om de eerste bollen in de grond te zetten. Daarna kijk ik ze letterlijk naar boven!", zegt een vrouw die met een geprint boodschappenlijstje in de hand planten koopt. "Dat is puur uit eigenbelang, anders ga ik helemaal los."
Eetbare bloemenEen ander stel kauwt in een enorme houten kas, het onderkomen van de magazines Delicious en Home and Garden en Seasons, op wat eetbare bloemen. "Smaakt eigenlijk helemaal naar niks, maar het ziet er wel leuk uit", zegt de man. Ze komen helemaal uit Friesland, speciaal voor het tuinevenement. "We hebben een enorme tuin, die al helemaal volstaat met planten en bloemen. Maar er kan altijd meer bij, wij gaan zeker niet met lege handen naar huis."
Twee zussen bewonderen ondertussen de gele hyacinten. "Die hebben we nog nooit gezien, we kennen alleen de paarse, roze en witte. Mooi, hoor."
Tuinidee 2016 duurt nog tot en met zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.