Jeffrey Herlings begint jacht op wereldtitel goed

27 februari 2016 om 20:06
nl
Jeffrey Herlings is, na een een jaar vol blessureleed, volledig hersteld en ouderwets gretig. De motorcrosser uit Elsendorp heeft maar één ding voor ogen: voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen worden in de MX2-klasse. Hij maakte daar zaterdag tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen, op het parcours van Losail in Qatar, meteen groot werk van. Herlings won op zijn KTM beide manches.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

In de eerste kon alleen de Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) zijn spoor volgen. Hij verschil op de streep was twee seconden. De Let Pauls Jonass finishte meer dan een halve minuut later als derde.
ZIE OOK: Jeffrey Herlings gaat in 2016 strijd met zichzelf weer aan: ‘Ik ben m'n eigen grootste tegenstander'
In de tweede heat was de marge met zijn naaste achtervolger veel groter, ruim zeventien tellen. De 'podiumbezetting' bleef hetzelfde. "Goed begin van het seizoen. Hongerig naar meer'', twitterde Herlings, voor wie het vooral zaak is overeind en heel te blijven.
Pootjes voorlopig uitgeschakeldEindhovenaar Brian Bogers (KTM) eindigde tot tweemaal toe buiten de top tien maar werd door Herlings niet op ronde achterstand gezet. De net 18-jarige Davy Pootjes ging na zeven ronden in de eerste manche onderuit en brak een sleutelbeen. Hij is voorlopig uitgeschakeld.
Herlings kan dit WK eigenlijk alleen van zichzelf verliezen. Zijn Sloveense concurrent Tim Gajser, die vorig jaar profiteerde van de pech van de crosser uit Elsendorp en wereldkampioen werd, is overgestapt naar de MXGP. Een wijs besluit bleek al meteen in het Qatarese zand. Hij pakte bij zijn debuut de volle buit, 50 punten. Jongens als Evgeni Bobrisjev (Rus), Romain Febvre (Fra) en Antonio Cairoli (Ita) hadden het nakijken. Glenn Coldenhoff werd zevende en tiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.