400 ruiten kassencomplex aan diggelen gegooid in Aarle-Rixtel: schade 10.000 euro

27 februari 2016 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 12:22
nl
Geschrokken is hij, kasseneigenaar Pieter Verschure uit Aarle-Rixtel. In de carnavalsdagen werden 400 ramen van zijn kas kapot gegooid. Totale schade: zeker 10.000 euro.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Verschure heeft al zeker 30 jaar een kassencomplex met planten aan de Kanaaldijk. Nog nooit eerder maakte hij zoiets mee.
Kiezelstenen gegooid“Zaterdag waren mijn medewerkers aan het werk in de kas, toen ze iets hoorden”, vertelt Verschure. “Ze sloegen er geen acht op en hebben verder gewerkt. Toen ik zondagochtend terug bij mijn kas kwam, wist ik dat het foute boel was: ’s nachts waren heel veel ramen stukgegooid. Ik vond kiezelstenen in mijn kas. Daar was dus mee gegooid.”
De eigenaar verving enkele ramen met reserveglas, plakte delen van kapotte ramen af met ducttape en deed aangifte bij de politie. “Ook hebben we iemand van zondagmiddag tot dinsdagmiddag laten posten bij de kas. Toen er niks meer gebeurde, dacht ik dat het wel klaar was.”
Opnieuw toegeslagenNiets bleek minder waar. Terwijl Verschure en zijn werknemers carnaval vierden, sloegen de daders in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw toe. “Opnieuw heel erg veel ruiten aan diggelen. Echt belachelijk!”
Verschure wordt weer boos als hij de foto’s bekijkt die hij in die week van zijn kas maakte. “Ik probeer het te relativeren: het zijn maar kapotte ramen. Maar toch, het is niet niks.”
Ook planten kapotIn totaal moest de tuinder 400 ramen vervangen van zijn kas. En niet alleen dat kostte geld. Ook moest hij de kapotte ramen wegbrengen, schermdoeken (die de warmte in de kas vasthouden) vervangen en ging een deel van zijn planten kapot doordat de gaten in de ramen veel kou doorlieten. “Al met al heeft me dat wel 10.000 euro gekost.”
En dan zijn we er nog niet. “Ik had al camera’s aan de voorkant van mijn bedrijf. Ik overweeg nu ook aan de achterkant camera’s te laten installeren. Dit is echt heel vervelend.”
Een gerichte actie op zijn bedrijf is het volgens Verschure niet. Hij hoopt en denkt dat er een groep kwajongens achter zit. “Ik hoop dat zij zich melden bij de politie. Ze moeten op de vingers getikt worden, weten wat ze gedaan hebben en wat dit voor mij betekent.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.