Terell Ondaan schenkt Willem II verrassende zege in Arnhem: 'Deze is voor de fans'

28 februari 2016 om 08:00
nl
In een weekeinde waarin de concurrentie onderin wist te winnen, deed Willem II dat zelf ook. Met dank aan Terell Ondaan werd er een verrassende 0-1 overwinning op Vitesse geboekt. De opluchting was na afloop meer dan groot bij de Tilburgers.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Uit de dampende gastenkleedkamer kwam snoeiharde Brabantse feestmuziek. Terwijl Vitesse treurde, liep matchwinner Terell Ondaan breed lachend door de catacomben van het Gelredome. "Tja, Brabertje doet bij ons de muziek. Die heeft gekke muziek, ja. Ach, ik ben er nu wel aan gewend."
Man of the matchAan iedereen die het maar wilde horen vertelde hij zijn verhaal. De eerste overwinning van Willem II dit kalenderjaar, zijn eerste basisplaats en zijn eerste goal na ellenlang blessureleed. Ondaan: "Een afsluiting is het niet. Want dat kan ik simpelweg niet, het zal altijd in mijn hoofd blijven zitten. Maar dit is wel fantastisch."
Dat was aan de euforie te zien nadat Ondaan na een uur voetballen uit een corner de enige treffer van de wedstrijd tegen het net kopte. "Ik sprong te vroeg eigenlijk, maar hij viel goed. Ik ging gelijk naar de supporters, ze hebben me altijd gesteund tijdens mijn blessure. Deze is voor de fans."
Streppel: 'Weer een Ravensburger kunnen leggen'Trainer Jurgen Streppel probeerde de euforie nog enigszins te temperen door te benadrukken dat met alleen een overwinning in Arnhem het seizoen niet geslaagd is. "Dit is er een, we hebben er nog negen te gaan. Maar deze hadden we nodig."
De enige echte kans in de wedstrijd was meteen raak voor Willem II, maar het was de trainer een rotzorg dat het een vieze of een luizige overwinning was in Arnhem. "Die tellen ook. Vandaag hadden we weer een Ravensburger-puzzel te leggen, met al die blessures. Dat hebben de jongens fantastisch ingevuld. Gelukkig hebben we Terell weer, met zijn sprongkracht."
En Terell zelf benadrukte nog maar eens dat dit het begin van een goede serie moet worden, ook al zijn de opponenten de komende weken lastig. "Zeker man, nu krijgen we een beter gevoel in het hoofd en meer zelfvertrouwen. We gaan heel hard verder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.