Video

HC Den Bosch en OZ wisselen zege uit bij hervatting Hoofdklasse in nieuw stadion

28 februari 2016 om 17:36 • Aangepast 21 november 2020 om 12:21
nl
De hockeyploegen HC Den Bosch en Oranje Zwart leverden zondag een overwinning uit bij de hervatting van de Hoofdklasse. De Bossche vrouwen wonnen in het nieuwe stadion van OZ en de Eindhovense mannen betaalden de bezoekende collega’s daarna met gelijke munt terug.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Zondagmiddag was de eerste keer dat de supporters van Den Bosch gebruik konden maken van de nieuwe tribune, die plaats biedt aan zo’n 2000 fans. Bij HC Den Bosch zijn ze apetrots op hun nieuwe stadion, dat vooral tijdens drukbezochte Europa Cup- en play-offwedstrijden een uitkomst is.
Paumen en WeltenDe fans op de tribune en langs de lijn zagen dat Den Bosch op voorsprong kwam door een perfect ingeschoten strafcorner van Maartje Paumen. Lidewij Welten maakte er na een mooie actie 2-0 van.
Vera Vorstenbosch leek daarna de 3-0 in het dak van het doel te slaan, maar volgens de scheidsrechter zou de bal niet over de lijn zijn geweest. Den Bosch-coach Raoul Ehren maakte zich daar nogal boos om, zeker omdat Oranje Zwart vlak voor rust via Fleur Broers terugkwam tot 2-1 en het plots weer spannend werd.
Toch een makkelijke zegeIn de tweede helft ging Den Bosch na een stroeve start door met scoren. Via Lieke Hulsen, Sian Keil en wederom een strafcorener van Maartje Paumen werd het 5-1.
Blijdschap alom dus bij de dames van Den Bosch, die ook dit seizoen natuurlijk weer kampioen willen worden. “Dat we die 2-1 tegen krijgen is natuurlijk nog jammer. Maar we hebben gewoon goed gespeeld”, zei Lidewij Welten na afloop. “Iedereen haalde gewoon z’n niveau en dan zie je gewoon hoe goed we kunnen zijn.”

Wachten op privacy instellingen...

Nog een keer Den Bosch - OZDe mannen van Den Bosch speelden zondagmiddag ook thuis tegen Oranje Zwart. Ook dit duel was eenzijdig met ditmaal OZ als bovenliggende partij.
Jelle Galema en Mink van der Weerden (strafcorner) zorgden al na 18 minuten voor een 0-2 voorsprong en na rust deed ook Robert van der Horst nog een duit in het zakje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.