Rallyrijder Michiel Becx op het podium in seizoensopener op Zandvoort

28 februari 2016 om 16:53
nl
Het rallyseizoen is voorzichtig geopend rondom het circuit van Zandvoort. Reden voor diverse Brabanders om op te warmen voor hun seizoen. Dat werd beloond met drie Brabanders in de top vijf met de beste prestatie voor Michiel Becx. Hij werd derde in de Citroën DS3. “Fantastisch!” sprak de rijder uit Vessem die aanvankelijk niet kon geloven dat hij een podiumplek had bemachtigd.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Kevin van Deijne uit Zeeland was een van de deelnemers die kwam testen voor het nieuwe seizoen. Hij werd vierde algemeen en vond zijn wedstrijd geslaagd. “Ik denk dat dit een mooie basis is om dit jaar met de Clio verder te gaan” liet hij weten. Hij wil, naast thuiswedstrijd ELE Rally, vooral een internationaal programma rijden. De vijfde plaats algemeen was weggelegd voor Piet-Hein van der Heijden (Eindhoven) die met de Peugeot ook nog eens zijn klasse won.
Voorbereiden op MarokkoDe meest gelukkig was toch wel Michiel Becx. Toen hij aan de finish doorkreeg dat concurrent Hans Weijs Sr. een foutje had gemaakt, was hij buitengewoon enthousiast over zijn podiumklassering. “Dit is heel goed voor het gevoel. We gaan niet heel veel in Nederland rijden, maar ik ga nu met vertrouwen naar de woestijnrally in Marokko”, lachte Becx. Hij is naar eigen zeggen niet gegrepen door het Brabantse Dakarvirus, maar houdt wel van ‘spelen in de zandbak’.
Andere Brabanders in de top tien waren Randy Dorelijers (Eindhoven, zesde) en Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode, achtste). De wedstrijd werd gewonnen door regerend kampioen Jasper van den Heuvel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.