PVV boos over kritiek hoogleraar Tilburg University op Geert Wilders: 'Paul Frissen moet opstappen'

29 februari 2016 om 00:12 • Aangepast 21 november 2020 om 12:20
nl
De PVV is boos op een hoogleraar bestuurskunde van Tilburg University die in een interview fel van leer trekt tegen PVV-leider Geert Wilders. De partij vindt dat professor Paul Frissen, die ook decaan is van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, beide functies moet opgeven.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De PVV schrijft dit zondagavond aan minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) naar aanleiding van het interview van Frissen bij het L1-radioprogramma De Stemming.
'Alle politieke partijen moeten Wilders aanvallen' Frissen zegt dat alle politieke partijen Wilders moeten aanvallen. Hij wijst erop dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet: "Het demoniseren van minderheden, het wij/zij denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen.
De PVV stelt dat Frissen als decaan verreikende invloed heeft op het denken en handelen van hoge ambtenaren. Een persoon met een dergelijke autoriteit zou geen ideologische uitspraken mogen doen zonder enige wetenschappelijke grond, aldus de partij. Zij vindt op haar beurt de uitspraken demoniserend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.