Video

Verongelukte Thijs (15) herdacht bij school en voetbalclub: 'Het dorp is lamgeslagen'

3 maart 2017 om 03:30
nl
Diep geschokt zijn ze op het Elzendaalcollege in Boxmeer en bij voetbalvereniging De Zwaluw in Oeffelt. Dit na het overlijden van Thijs Gietemans (15) die op de school zat en bij de club voetbalde. "Het dorp is lamgeslagen", zo omschrijft de voorzitter van de voetbalclub het heersende gevoel in Oeffelt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Donderdagavond kwamen de leden van de voetbalclub samen om Thijs te gedenken. En vrijdag komen in elk geval de leerlingen van klas 3Ab, de klas van Thijs, bij elkaar op zijn school in Boxmeer.
"Goede herinneringen aan Thijs delen. En vooral steun bieden aan elkaar", zegt voorzitter Peter Coenen van de voetbalclub over de bijeenkomst donderdagavond. En dat is volgens rector Jacques Marsmans ook de bedoeling van de bijeenkomst vrijdag op school.
Begeleiding leerlingenDaarbij wil de school leerlingen voorbereiden op het afscheid van Thijs. Een uitvaart waarvan de datum volgens de rector nog niet bekend is. Of de school hierbij een rol gaat spelen, is volgens hem ook nog niet bekend. "Wat de ouders van Thijs willen is leidend", zegt hij hierover.
Bij de bijeenkomst op school is vrijdag iemand van de GGD aanwezig om de leerlingen te begeleiden. En behalve de klasgenoten van Thijs zijn ook andere leerlingen en belangstellenden die erbij willen zijn welkom. Vanaf maandag zal er op school een gedenkhoekje ingericht zijn voor Thijs. Hierover wil de school het vrijdag ook hebben met de klasgenoten. "Zodat zij aan kunnen geven hoe dit eruit moet komen zien", geeft de rector aan.
Gedenkhoek bij voetbalclub"Oeffelt is een klein dorp. Thijs en zijn familie zijn nauw betrokken bij de voetbalvereniging. Dit nieuws komt dus heel hard binnen", zegt de voorzitter van de voetbalclub. Of de club een rol gaat spelen bij de uitvaart van Thijs is ook nog niet duidelijk. Wel is er donderdag een gedenkhoekje voor hem ingericht bij de voetbalclub.
"We laten zijn ouders nu met rust. Wanneer de tijd daar is, zoeken we contact om te bekijken wat we voor de familie kunnen betekenen." De wedstrijden dit weekend van de voetbalclub gaan in overleg met voetbalbond KNVB in elk geval niet door.
Extra opgevangenDe school van Thijs heeft niet alleen extra aandacht voor de klas van Thijs en andere leerlingen die hem goed kenden. Ook de jongere broer van Thijs zit namelijk op de school. Dit op de vestiging van het Elzendaalcollege in Gennep. Voor zijn klasgenoten heeft de school maandag geregeld dat ze extra opgevangen worden.    
Thijs werd dinsdag aangereden en overleed woensdagavond aan zijn verwondingen. De jongen wilde op zijn fiets de Heerstraat in zijn woonplaats Oeffelt oversteken en werd geschept door een auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.