Mogelijke moorden voorkomen in 2015 door ingrijpen politie, zegt politie

29 februari 2016 om 09:00
nl
De politie Zeeland-West-Brabant heeft vorig jaar twintig keer vroegtijdig ingegrepen bij spanningsvolle situaties die op een liquidatie hadden kunnen uitlopen. Waren die liquidaties wel uitgevoerd, dan had het aantal moorden in 2015 veel hoger kunnen zijn dan de zeventien die er nu in de regio zijn gepleegd.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Met het ingrijpen, is een belangrijk aantal moorden wellicht voorkomen, zo stelt het korps. Er zijn meerdere mensen van tevoren gewaarschuwd.
Dan gaat het zowel om mensen die een moord aan het plannen waren, maar ook mogelijke slachtoffers. Ook zijn er enkele verdachten aangehouden en onderzoeken gestart.
Veel geweld in 20152015 was voor Brabant een zeer gewelddadig jaar. Nooit eerder deze eeuw werden zoveel mensen door geweld omgebracht in de provincie. West-Brabant spande met zeventien moorden de kroon.
Zo werd op 10 augustus verpleegster Linda van der Giesen om het leven gebracht op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk en vond de politie 15 oktober de lichamen van de criminelen Brian Dalfour en Muljaim Nadzak in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe.
Een opmerkelijk hoog aantal van de moorden waren afrekeningen binnen het criminele circuit, namelijk acht. Justitie ziet bij vier van de acht moorden betrokkenheid van omstreden motorclubs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.