Ook drugsbaronnen betalen belasting: Aran de Jong moet postuum 20 miljoen euro aftikken

29 februari 2016 om 12:42
De vermoorde Aran de Jong uit Eindhoven moet postuum ruim twintig miljoen euro belasting betalen. Dat bepaalde de rechtbank na een beroepsprocedure van erfgenamen van de drugssmokkelaar, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De Jong zou volgens de fiscus meer dan veertig miljoen euro met het smokkelen van drugs hebben verdiend.
'Wisten van niets'De erven van De Jong gaan volgens de krant tegen de uitspraak over de belastingaanslag in beroep. Ze stellen dat ze niets van de hennep wisten, maar zeggen tegelijkertijd dat de winst te hoog is ingeschat door de Belastingdienst.
Volgens de erven waren de drugs minder waard onder meer omdat er gemalen, groene erwten tussen de wiet zaten en de verkochte hoeveelheid daardoor niet louter hennep was. Ook werd veel wiet door De Jong in Italië verkocht en niet in Engeland, waar de prijs voor wiet een stuk hoger ligt.
Moord op bendeleiderDe drugsbende van Aran de Jong kreeg de codenaam Maskerbij. Het staat bekend als de grootste drugsbende van Brabant. In 2011 werd de bende opgerold.
De leden zouden zo'n 42 miljoen euro hebben verdiend met de handel in drugs. Justitie eiste eerder al dat ze 23 miljoen zouden terugbetalen. De rechtbank vond dat eerst onderzoek moest worden gedaan naar de inkomsten en uitgaven van de criminelen tussen 2009 en 2011.
Aran de Jong stond aan het hoofd van de bende. Hij werd in 2012 kort voor het begin van zijn strafzaak doodgeschoten vlakbij zijn huis aan de Diamantring in Eindhoven.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...