Video

Instorten pand aan De Markt in Den Bosch blijft voer voor speculatie

29 februari 2016 om 20:06 • Aangepast 21 november 2020 om 12:20
nl
Hoe heeft dit kunnen gebeuren? De vraag die voorbijgangers op De Markt in Den Bosch ook maandagochtend bezighoudt. De ravage die het instorten van het historische pand zaterdagavond in Den Bosch heeft achtergelaten, trekt nog steeds heel wat bekijks.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

Voorbijgangers op weg naar hun werk, stoppen even en verbazen zich over de puinhoop. Een man met een bouwkundige achtergrond wil niet speculeren over de oorzaak van het instorten van het pand. Maar benieuwd naar wat er is gebeurd, is hij zeker.
Dit zeker nadat hij eerder de beelden van de beveiligingscamera van de apotheek aan de overkant zag. Beelden waarop te zien is hoe het gebouw in een paar seconden in elkaar stort.
ZIE OOK: Instorten van Pearle op de Markt in Den Bosch vastgelegd op beveiligingsbeelden
“Ik hoop niet dat er nu iets foeilelijks voor terugkomt”, zegt de man. “Zoals dat ook bij het station is gebeurd.” Herbouwen in originele staat, dat is wat er volgens voorbijgangers moet gebeuren met het pand waar opticien Pearle in zat.
Een bizar gezicht, een ravage en een wonder dat er een geen slachtoffers zijn gevallen. De opmerkingen van voorbijgangers bij het zien van de puinhoop zijn voorspelbaar, maar daarom niet minder waar.
Aanblik verandert voorlopig nietEn de aanblik op De Markt zal voorlopig niet veranderen. De restanten van het ingestorte gebouw worden namelijk nog niet opgeruimd, zo maakte de gemeente zondag bekend.
"Als je wilt onderzoeken wat er precies is gebeurd dan moet je het puin laten liggen. Er wordt ook nog een container met bouwafval onderzocht. Pas daarna worden de naastgelegen panden gestut", liet burgemeester Rombouts gisteren weten.
Gesprek aannemerZondag is er bij hem wellicht al wat meer duidelijk geworden over de mogelijke oorzaak. Zondagavond sprak de burgemeester immers voor het eerst met de aannemer die verantwoordelijk is voor de interne verbouwing van de Pearle. Hiermee werd zaterdagavond begonnen waarna het gebouw compleet instortte.
ZIE OOK: Oorzaak instorten pand Den Bosch niet bekend, 'We hebben wel een paar vragen'
Over de inhoud van het gesprek met de aannemer liet de gemeente echter niks los. En dus gaat het speculeren over wat er zaterdagavond is gebeurd in het pand op de hoek van De Markt in Den Bosch nog wel even verder.
Lichtspektakel uitgesteldMaandagmiddag werd definitief bekend dat lichtspektakel 'Bosch by Night', ter ere van het Jeroen Bosch jubileumjaar, dat voor vrijdag gepland stond, wordt uitgesteld. Aan het eind van de week wordt bekeken wanneer de show wel door kan gaan.
Het pand van opticien Pearle maakte een belangrijk onderdeel uit van de lichtshow.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.