Adde mar leut et! Kwakkelkraant uit Roosendaal beste carnavalskrant van onze provincie

29 februari 2016 om 11:57
nl
De Roosendaalse Kwakkelkraant is zaterdag uitgeroepen tot de beste carnavalskrant van Brabant. De leutkrant van Tullepetaonestad, zoals Roosendaal heet tijdens carnaval, won zowel de publieks- als de vakjuryprijs. De Roosendaalse redactie ging dus met twee wisseltrofeeën naar huis.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Het werd in de categorie 'kraanten' sowieso een West-Brabants feestje, want het Puitenolleke uit Oudenbosch ging met het zilver aan de haal. Deze krant uit Oudenbosch won al vaker de verkiezing.
Paar jaar afwezigheidVoor de redactie uit Roosendaal was het de eerste keer. "Wij zijn heel erg blij met deze prijs", zegt Pieter Verduin van de Kwakkelkraant.
De 55e editie van de krant, de jubileumeditie dus, werd gemaakt door een bijna volledig nieuwe redactie. "Het is altijd leuk om te winnen en na een paar jaar afwezigheid deden we weer eens mee. Om dan gelijk te winnen is heel speciaal", aldus leutschrijver Verduin.
Categorieën Zo'n 25 redacties hadden hun carnavalskrant ingestuurd. Die werden vervolgens in een van de verschillende categorieën ingedeeld: 'kraanten', 'blaoikes' en 'buukskes'.
Bij de 'buukskes' won ’t Waoterrijks Logbuukske uit Nuland en in de categorie 'bloikes' De Pisknol Jr. en Sr. uit Berghem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.