20-jarige Tilburger opnieuw opgepakt voor dood Thérèse Hiwat - Omroep Brabant

20-jarige Tilburger opnieuw opgepakt voor dood Thérèse Hiwat

29 februari 2016 om 15:05
nl
De politie heeft opnieuw de 20-jarige Tilburger opgepakt die al langer verdacht wordt van de gewelddadige dood van de 68-jarige Thérèse Hiwat. De vrouw werd bijna een jaar geleden om het leven gebracht in haar flat aan de Bartokstraat in Tilburg. De politie hield kort na het misdrijf dezelfde man aan, maar liet hem na twee dagen vrij wegens gebrek aan bewijs.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Nu zijn er nieuwe aanwijzingen die in zijn richting wijzen en daar wil het onderzoeksteam hem mee confronteren.
Ook een bewonerBewoners uit de flat in de Bartokstraat vertelden vorig jaar dat de aangehouden man ook een bewoner is van het complex. Ondanks zijn vrijlating, heeft de politie hem altijd als verdachte in de zaak gezien.
Eind september was er opnieuw een zoekactie in de Bartokstraat waarbij volgens de politie nieuwe aanwijzingen werden gevonden. "Het onderzoek kan weer in volle gang doorgaan", zo zei een woordvoerder destijds. De politie wilde in het belang van het onderzoek toen niet zeggen wat er was gevonden.
Uit de hand gelopen inbraakWat er zich precies in de flat van Thérèse Hiwat heeft afgespeeld, is nooit bekendgemaakt. Buurtbewoners vermoeden dat een inbraak uit de hand is gelopen. Een ruit van het appartement van Hiwat was kapotgeslagen.
Thérèse stond bekend als een lieve, zachtaardige vrouw. "Ze had geen vijanden, was beleefd en ietwat verlegen", zei een nicht van Thérèse kort na het overlijden van haar tante. De vrouw heeft jaren in het onderwijs gezeten en was, zo zeggen bekenden van Thérèse, een voorbeeld voor velen. De Welzijns Groep Surinamers Brabant organiseerde begin mei een stille tocht voor de Tilburgse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.