Slachtoffer lijdt nog steeds: cel- en werkstraf voor poging tot doodslag Eindhoven

29 februari 2016 om 15:02
nl
Twee kopschoppers uit Eindhoven zijn maandag veroordeeld tot gevangenis- en werkstraffen. De twee gingen 's nachts na het stappen in Eindhoven verhaal halen bij een jongen die volgens hen tegen de scooter van één van de verdachten zou hebben getrapt. Het slachtoffer lijdt nog steeds aan de gevolgen van de mishandeling.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De rechtbank in Den Bosch legde de 18-jarige verdachte een gevangenisstraf op van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Een 16-jarige Eindhovenaar kreeg een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie.
De verdachten sloegen en schopten in juli vorig jaar hun slachtoffer en gingen hiermee door toen dat weerloos op de grond lag en probeerde weg te kruipen. Hij liep onder meer breuken aan beide oogkassen en zijn jukbeen op en had een scheurtje in zijn neusbeen en een bloeding in het oog. Dat gebeurde allemaal op de Emmasingel.
'Risico op overlijden'Dat kwam doorat de verdachten hard tegen het hoofd van het slachtoffer hebben geslagen en geschopt. Hiermee riskeerden zij volgens de rechter dat de jongen zou overlijden. Daarom achtte de rechtbank de verdachten schuldig aan het medeplegen van een poging tot doodslag.
De rechtbank rekent het de verdachten ook zwaar aan dat het slachtoffer nog steeds last heeft van de kloppartij. Die klachten hebben gevolgen voor zijn studie en zijn functioneren in het sociale leven.
Naast de cel- en werkstraf moeten de verdachten ook een schadevergoeding van in totaal ruim 25.000 euro aan het slachtoffer betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.